La Cruglic a avut loc Adunarea administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

828

Joi, 9 martie 2017, în ziua pomenirii întâia și a doua aflării Capului Sf. Prooroc Ioan Botezătorul și Înainte-Mergătorul, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Minunea Sf. Arhanghel Mihail» din s. Cruglic r. Criuleni, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

După Sf. Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite și a unui Te – Deum de sănătate, oficiat de către PC părinte Protopop prot. mitr. Teodor Pelin împreună cu preoții din circumscripție, a urmat, ca de obicei, mărturisirea preoților de către părintele duhovnic prot. mitr. Ioan Turuta.

În continuare a urmat o Conferință pastoral-misionară cu tema «Preotul Alexei Mateevici – un secol de la trecerea la cele veșnice. Viața și activitatea» susținută de părintele Dr. Prot. Veaceslav Ciorbă, lector unuversitar al Academiei Teologice din or. Chișinău, paroh al bisericii «Sf. M. Mc. Dumitru» din com. Coșnița raionul Dubăsari.

Dl Anton Băț, Şeful Inspectoratului Fiscal de Stat Criuleni, a analizat Legea cu privire la redirecţionarea sumei de până la 2% din impozitul pe venit a persoanelor fizice către cultele religioase și mecanismele stabilite de aplicare a acesteea.

Dra Nadejda Usatîi, Președintele Asociației ,,Moldova pentru viață” a venit cu propuneri referitoare la desfășurărea Lunii pentru viaţă pe parcursul 1 – 31 martie, care v-a culmina cu Marșul pentru viață din sâmbătă 25 martie 2017.

Reprezentantul în teritoriu al Sectorului Sinodal Activitate pastorală pentru tineret preotul Ioan Țuțuianu, cleric al bisericii „Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din or. Criuleni, a prezentat modele și sugestii de activități în cadrul Săptămânii dedicate Tineretului Ortodox din 3 – 9 aprilie, stabilind un program în acest sens.

Prot. mitr. Nicolae Ciobanu, parohul bisericii din s. Cruglic, Președintele Sectorului Sinodal Relații Culturale al Mitropoliei Moldovei a vorbit despre organizarea tradiționalului festival ortodox al cântecului pascal „Hristos a înviat!” ediția a XVII-a, care se v-a petrece la data de 17 aprilie în parohia Izbiște. Un discurs în domeniu a ținut prot. Constantin Cojocaru, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate.

S-a discutat modalitatea de abonare și distribuire a revistei mitropolitane „Altarul Credinței”.

Au urmat probleme curente și comunicări administrative, dar și o serie de alte detalii, fiind abordate diverse aspecte ce țin de activitatea culturală, pastoral-misionară și administrativă a parohiilor din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sursa: http://protopopiat-criuleni-dubasari.md/


Articole Asemănătoare
1349

Adunarea ordinară a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

Marți, 28 iunie, 2016, de ziua pomenirii Sf. Ierarh Iona, Mitropolitul Moscovei și al întregii Rusii, făcătorului de minuni, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul «Adormirea Maicii Domnului» din s. Stețcani r. Criuleni, a avut loc ședința administrativă a preoților din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni. […]

Articole postate de același autor