Îndemnul Mitropolitului Vladimir către tineri și societate

1429

Un mare pericol îi paște pe tinerii de astăzi, prezentat sub forma unor jocuri sau provocări, care au ca scop final curmarea vieţii proprii.

Întrucât tinerii sunt din fire curioși, această provocare periculoasă a atins pe internet, în special pe site-urile de socializare, o popularitate foarte înaltă, copiii fiind instruiți pentru cultul morții. Acești coordonatori domină mintea copiilor, provocând cu ei o discuție convingătoare, iar apoi amenințându-i cu moartea familiei lor, în schimbul propriei sinucideri, indicându-le locul și ora sinuciderii.

Grupurile mortale ce promovează acest joc diabolic au apărut de ceva vreme pe rețelele de socializare, victimele cărora sunt numeroase, în special în rândul adolescenților cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani, perioada când o persoană trece de la copilărie spre maturitate și când poate fi manipulată mai ușor.

La vârsta lor fragedă, copiii nu înțeleg riscul acestei probleme. Deci, marea responsabilitate le revine părinților și profesorilor, sursa de bază, pentru a monitoriza permanent copiii cu ce se ocupă pe internet și cu ce fel de persoane conversează.

Îndrumăm în acest sens instituțiile de stat, în special cele de învățământ, cât și părinții, să aibă grijă de odraslele și de viitorul lor, prin informarea și monitorizarea lor permanentă.

Iubiți tineri,

Chiar dacă uneori aveți impresia că sunteți slab integrați în grupul familial, școlar, religios sau social, dacă sunteți invadați de tristețe sau dezamăgiți de societatea în care trăim, recurgerea la actul de suicid nu reprezintă o cale de salvare.

Această faptă presupune întâi de toate o atitudine împotriva lui Dumnezeu, necredinţă sau ateism şi dispreţ faţă de credinţă şi rânduielile bisericeşti. Cel care se hotărăște să facă acest păcat se substituie lui Dumnezeu, care este singurul Stăpân al vieţii noastre, Cel Care ne dă viaţa şi Cel Care ne-o ia atunci când El consideră.

Chiar dacă uneori suferinţa, mizeriile, bolile şi atitudinile ostile ale semenilor ating cote de nesuportat, nu avem voie să ne luăm viaţa pe care nu ne-am dat-o noi, păcatul deznădejdii fiind unul din cele mai grave pe care le săvârşim, păcat împotriva Duhului Sfânt şi fără de iertare.

Să avem nădejde în mila lui Dumnezeu că ne va ajuta și izbăvi din toate, căci cel care își pierde nădejdea în El, zice Fericitul Augustin, îl necinsteşte la fel cu cel ce se îndoieşte de existenţa Lui. Iuda a jignit pe Domnul mai puţin vânzându-L, decât îndoindu-se de bunătatea Lui; el a pierdut nu atât din pricina nelegiuirii sale, cât din pricina deznădejdii sale.

Sinuciderea este cel mai mare păcat față de sine, căci prin ea omul îşi închide definitiv calea spre pocăinţă.

Mila lui Dumnezeu să fie cu noi cu toți!

+ VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE


Articole Asemănătoare
1665

Întâistătătorul a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Taraclia

Vineri, 6 mai, în ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe din orașul Taraclia. Alături de Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova s-au rugat Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, secretarul mitropolitan Prot. mitr. Vadim Cheibaș, duhovnicul-administrator al mănăstirii […]

Articole postate de același autor
3902

Cum a ajuns o cântăreaţă de succes „mireasa lui Hristos”

  „Cântarea este un dar pe care Dumnezeu i l-a dat omului ca pe o mângâiere” (ÎPS Iustinian, Arhiepiscopul Maramureşului şi Sătmarului). Nu puţini sunt cei care au auzit de Gherontissa Mariam (Skorda), maica protopsaltă din Evvia, a cărei cântare atinge inimile ascultătorilor, înălţându-le întru cele de sus. Tot în Grecia, deşi aproape necunoscută la […]


Foto