La Catedrala mitropolitană din Chişinău vor fi aduse spre închinare icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Ierusalim (Ierusalimitissa) şi racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina

1841

"Nu te neliniști, te voi ajuta eu, căci Fiul meu este Împărat”. (Maica Domnului Ierusalimitissa)

Pe cel născut în Silivria şi ocrotitorul Eghinei, pe acela ce s-a arătat în vremurile din urmă prieten adevărat al virtuţii, pe Sfântul Ierarh Nectarie să-l cinstim cei credincioşi ca pe un Dumnezeiesc slujitor al lui Hristos, că izvorăşte bogate vindecări celor ce cu evlavie strigă: Slavă lui Hristos, Celui Ce te-a proslăvit! Slavă Celui Ce minunat te-a arătat! Slavă Celui Ce prin tine lucrează tuturor tămăduiri! (Tropar, Glasul 1)

Către Duminica Triumfului Ortodoxiei, la Chișinău vor ajunge alese sfințenii ale Ortodoxiei.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Vladimir, sâmbătă, 4 martie, la Catedrala mitropolitană „Naşterea Domnului” din Chişinău, vor fi aduse spre închinare dreptmăritorilor creştini, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Ierusalim (Ierusalimitissa) şi racla cu moaştele Sfântului Ierarh Nectarie de Eghina, Vindecătorul de boli, din Grecia. Acest minunat sfânt este cunoscut în zilele noastre, mai ales pentru vindecările de cancer și alte boli grave, ce se săvârșesc prin rugăciune la moaștele sale, ori cu untdelemn de la candela sa.

Îndemnăm creştinii să participe sâmbătă, 4 martie, ora 17.00, la întâmpinarea icoanei şi moaştelor, pentru a da împreună cinstirea cuvenită Împărătesei Cerurilor și bineplăcutului Sfânt a lui Dumnezeu – Nectarie de Eghina.

Tot în Duminica Triumfului Ortodoxiei, ÎPS Mitropolit Vladimir va oficia slujba de sfințire a Icoanei Tuturor Sfinților care s-au proslăvit în pământul Moldovei, care a fost completată cu chipurile sfinților nou canonizați: Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni și Sf. Fericita Agafia (Maranciuc) de la Cușelăuca.

Sursa: www.mitropolia.md


Articole postate de același autor
1098

Cinstirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe la catedrala Episcopală din or. Ungheni

În dimineața zilei de, 6 mai 2017, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni,dinpreuna cu Înaltpreasfințitul Simion, Mitropolit de Vinița și Bar, a fost întînpinați de catre un soborul de preoți, la catedrala Episcopala unde sa savîrșit Sfînta Liturghie în cinstea marelui Mucenic Gheorghe.


Foto