Fericirea este să dai după puterea ta, dar din inimă și să-ți pară rău că nu ai putut da mai mult

1602

În plină zi de primăvară, după ce ieri bravicenii au vizitat mormintele rudelor și celor dragi, ce se odihnesc în cimitirul satului, protoiereul Rostislav, parohul bisericii ”Sfântul Gheorghe”, cu sprijinul creștinilor mărinimoși din sat, a mers cu un act de binefacere plină de căldură duhovnicească. Aceasta îndeamnă la mai multă milostenie pentru ajutorarea celor nevoiași sau aflați în suferință.

Părintele Rostislav a ţinut să mângâie și să susțină cu cuvinte de învăţătură şi sfaturi părinteşti pe credincioșii fără vedrere și cu mulți copii. Cu o desebită onestitate și bucurie a fost marcată vizita la domiciliul Unicului Veteran al celui de al doilea război mondial, rămas în viață – Dl. SILVESTRU BĂȚ, care fiind invalid de război, la vârsta de peste 94 de ani, este în plină cunoștință, dornic de comunicare. El și-a împărtășit cu drag, dar și cu adâncă durere amintirile tragice ce le-a îndurat în timpul războiului.

Să nu uităm, că faptă bună şi atrăgătoare de mila lui Dumnezeu este milostenia asupra tuturor celor ce o fac. Milostenia nu se cere de la toţi deopotrivă. Dumnezeu nu se uită la cantitatea sau valoarea darurilor oferite, ci la bunăvoinţa cu care se aduc aseste daruri. Fericirea constă nu în a da mult sau a da puţin. Fericirea este să dai după puterea ta, dar din inimă și să-ți pară rău că nu ai putut da mai mult.

sursa http://episcopia-ungheni.md

 


Articole postate de același autor
2047

În fiecare zi putem face ca viața oamenilor să devină mai bună!

 În dimineața zilei de 11 iulie, un grup de inițiativă ATOM, din satul Lăpușna, în frunte cu preotul paroh Serghei Slănină, înârmându-se cu răbdare și hărnicie, au decis să facă o faptă bună. Drumul central din cimitirul satului, a fost împăienjenit de buruieni și arbuști, cu trecerea vremii, ceea ce îngreuna deplasarea prin cimitir. Datorită […]