ÎPS Mitropolit Vladimir a binecuvântat noul an de studii la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova

273

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova s-a aflat luni, 5 septembrie 2022 în mijlocul studenților și a cadrelor didactice a Academiei de Teologie Ortodoxă și Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ierarh Gavriil” din Chișinău.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de către Prorectorul Academiei de Teologie Ortodoxă, Prot. mitr. Vetcisalv Cazacu, corpul profesoral, studenții și seminariștii, după care în Biserica Academiei a fost săvârșit un Te-deum la început de studii pentru toți elevii și studenții acestui an.

Părintele Vetcislav a adus la cunoștință Înaltpreasfinției Sale despre activitatea și gândurile bune pentru viitor a Instituției sus numite și pentru pregătirea duhovnicească a viitorilor preoți.

La final, Înaltpreasfinția Sa a adresat un cuvânt de susținere și binecuvântare pentru acest an de studii în care se menționează:

„Rugăm pe Milostivul Dumnezeu, Izvorul Înțelepciunii și al Adevărului, să binecuvânteze pe toți elevii, profesorii și părinții, pentru a dobândi bucuria creșterii spirituale a copiilor și tinerilor prin asimilarea de noi cunoștințe necesare în viață și prin cultivarea valorilor constante ca: respectul semenului și prietenia, libertatea și responsabilitatea, hărnicia și dărnicia, demnitatea și solidaritatea.

Să dea Domnul ca anul de învăţământ 2022–2023 să fie un an binecuvântat de Domnul, spre zidire sufletească şi spre continuă desăvârșire.”

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2660

Donald Trump, președintele SUA, cere redeschiderea imediată a tuturor bisericilor

Președintele american, Donald Trump a transmis reporterilor de la Casa Albă că va lua atitudine în sprijinul bisericilor discriminate de ordinele executive ale guvernatorilor, ordine care au declarat bisericile ca fiind neesențiale societății în timpul pandemiei COVID-19, deși acestea sunt protejate de Primul Amendament. Vineri, președintele Donald Trump a emis un ordin executiv prin care […]


Foto