ÎPS Mitropolit VLADIMIR a numit Duhovnicul-administrator al schitului de călugărițe „Sf. Irh. Nicolae” din s. Holercani, r-nul. Criuleni

1105

Joi, 9 decembrie 2021, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Înaltpreasfințitul VLADIMIR, a oficiat un Te-deum în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din s. Holercani, r-nul. Criuleni, schit al Mănăstirii „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea din Chișinău.

Vizita arhipăstorească a avut loc în urma deciziei  Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 20 septembrie 2021, de a înființa schitul de călugărițe „Sfântul Ierarh Nicolae” din s. Holercani, r-nul. Criuleni al mănăstirii de călugărițe „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea din Chișinău și numirea Preacuviosului Arhimandrit Nicolae (Roșca) în funcția de duhovnic-administrator a acestui schit.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnic-administrator al Mănăstirii „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea din Chișinău și al schitului de maici „Sf. Irh. Nicolae” din s. Holercani, r-nul. Criuleni, Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopopul de Criuleni și Dubăsari și un sobor de preoți și diaconi.

Spre final, Arhipăstorul a adresat un cuvânt de felicitare obștii, slujitorilor coliturghisitori și tuturor creștinilor care au participat la rugăciunea comună.

În conformitate cu ordinul comandantului BPDS „Fulger” din data de 1 decembrie 2021, PC Arhim. Nicolae (Roșca) a înmânat Înaltpreasfințitului VLADIMIR, medalia comemorativă „30 de ani a Brigăzii de poliție cu Destinație specială <Fulger> a IGP”

Preacuvioșia Sa a adus la cunoștință Înaltpreasfințitului Mitropolit despre lucrările prezente cât și despre cele ce vor urma pentru restaurarea Sfântului așezământ de pe malul bătrânului Nistru.

Tot în această zi, ÎPS Mitropolit VLADIMIR a efectuat o vizită pastorală împreună cu PC Arhim. Nicolae (Roșca), Prot. mitr. Teodor Pelin, Prot. Emanoil Grigoriev, parohul sfântului locaș, și preoții prezenți la biserica nouă din localitate cu hramul în cinstea „Sf. Irh. Nicolae”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursă: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2710

Cum să recunoaștem și cum să biruim akedia

Akedia sau doborârea duhovnicească se naşte din diferite pricini, îndeosebi din bolile noastre fizice. În cazul acesta, akedia este suprimată prin insuflarea duhovnicească, prin interese duhovniceşti. Duhul este osârduitor, însă trupul este neputincios, este scris în Scriptură. Sfântul Apostol Pavel era asaltat de o neputinţă fizică: „Datu-mi-s-a un ghimpe în trup”, spune el, „să mă […]