ÎPS Ioan Selejan: Noi, astăzi, nu numai că nu ne iertăm unii pe alții, dar nu-L iertăm nici pe Dumnezeu

3263

Noi, astăzi, nu numai că nu ne iertăm unii pe alții, dar nu-L iertăm nici pe Dumnezeu. Prin aceste cuvinte rostite în data de 20 august 2017, Mitropolitul Banatului a tras un semnal de alarmă privind starea duhovnicească a societăţii contemporane.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a spus credincioşilor din Văriş, Protoieria Sânnicolau Mare, că noi, creştinii de astăzi, ne supărăm pe Domnul atunci când în viața noastră nu se împlinesc cele de cerem. De aici se poate vedea cât de mare este căderea noastră astăzi, că nu putem să-L iertăm nici pe Dumnezeu.

Predica Mitropolitului Banatului din 20 august 2017 a avut ca tematică principală iertarea. Ierarhul a făcut referire la textul evanghelic duminical şi a explicat tuturor că prin parabola bogatului nemilostiv Domnul nostru Iisus Hristos a vrut să ne arate cum să ne iertăm unii pe alții.

Din iubire de oameni, a spus Înaltpreasfinţia Sa, Domnul Hristos nu a plecat din lumea aceasta până ce nu i-a ierat pe toți oamenii.

Pe Cruce Hristos i-a ierat pe cei care i-au bătut piroane, pe cei care L-au răstignit, și implicit pe fiecare dintre noi, căci în jertfa Sa, Domnul a cuprins toți oamenii. Hrisots ne-a plătit datoria noastră a oamenilor, nu cu talanți, nu cu dinari, ci a plătit datoria Tatălui cu sângele Său. El ne-a răscumpărat din temnița morții cu sângele jerfei Sale, a precizat Înaltpreasfințitul Părinte Ioan.

sursa http://basilica.ro/


Articole Asemănătoare
2678

Mitropolitul Banatului, cu oamenii străzii de ziua numelui: „E, poate, cea mai mare bucurie din viaţa mea”

Mitropolitul Bantului, ÎPS Ioan Selejan, îşi sărbătoreşte ziua numelui, conform obiceiului, oferindu-le o masă caldă oamenilor fără adăpost de la centrul de găzduire al Primăriei Timişoara. Prelatul a mărturisit că prezenţa lângă oamenii nevoiaşi îi aduce, poate, cea mai mare bucurie din viaţă, făcându-l să înţeleagă că în locul lor putea fi el. La Timişoara […]

    Articole postate de același autor
    12849

    Prin tăcere scăpăm de osândă, de clevetire, de vorbă deşartă şi învăţăm a ne ruga

    Odată, vorbind cu ucenicii, le-a spus: – Monahismul de astăzi este cu şcoală multă, dar cu practică puţină! Grija vieţii pământeşti, uitarea făgăduinţelor călugăreşti, lăcomia şi slava deşartă sunt bolile principale care bântuie acum. În capul obştii trebuie oameni mai ales cu viaţă, nu numai cu şcoală. Însă, dacă ne vom sili să mergem pe […]