ÎPS Arhiepiscop PETRU a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

569

În Duminica a șasea după Rusalii, 1 august 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit prima Sfântă Liturghie, în Catedrala Episcopală ”Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni.

După încheierea Sfintei Liturghii, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, desprins din viața Cuviosului Serafim de la Sarov, explicând totodată și mesajul evangheliei duminicii (Matei 9, 1-8), despre vindecarea slăbănogului.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe omagiații zilei, care poartă numele în cinstea cuviosului Serafim de la Sarov, dar și pe toți credincioși i-a felicitat cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Menționăm că la ora 9 s-a binecuvântat a doua Sfântă Liturghie.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
881

Sfinții Apostoli Petru și Pavel serbați în biserica cu același hram din s. Zastînca, r. Soroca

Luni, 12 iulie 2021, de ziua prăznuirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu același hram din satul Zastînca, raionul Soroca. La Vohodul mic, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR, parohul bisericii, preotul Liviu CERNEI a fost decorat cu dreptul de a purta Crucea […]


Foto