ÎPS Arhiepiscop PETRU a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

839

În Duminica a șasea după Rusalii, 1 august 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit prima Sfântă Liturghie, în Catedrala Episcopală ”Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni.

După încheierea Sfintei Liturghii, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, desprins din viața Cuviosului Serafim de la Sarov, explicând totodată și mesajul evangheliei duminicii (Matei 9, 1-8), despre vindecarea slăbănogului.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe omagiații zilei, care poartă numele în cinstea cuviosului Serafim de la Sarov, dar și pe toți credincioși i-a felicitat cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Menționăm că la ora 9 s-a binecuvântat a doua Sfântă Liturghie.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
357

Femeia de mâine se formează din fetița de astăzi

Sfântul Ioan Gură de Aur acordă o asemenea importanţă copiilor încât face următoarea afirmaţie: „Cel mai mare păcat dintre toate şi cea mai mare răutate este aceea de a-ți neglija copiii”. În Omilia LXVI la Facere, Sfântul Ioan Gură de Aur îi avertizează pe părinţi în privinţa pericolelor de a lăsa moştenire copiilor substanţiale sume […]