ÎPS Arhiepiscop PETRU a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

219

În Duminica a șasea după Rusalii, 1 august 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit prima Sfântă Liturghie, în Catedrala Episcopală ”Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevschii” din mun. Ungheni.

După încheierea Sfintei Liturghii, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, desprins din viața Cuviosului Serafim de la Sarov, explicând totodată și mesajul evangheliei duminicii (Matei 9, 1-8), despre vindecarea slăbănogului.

La final, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe omagiații zilei, care poartă numele în cinstea cuviosului Serafim de la Sarov, dar și pe toți credincioși i-a felicitat cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată.

Răspunsurile liturgice la strană au fost date de Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Menționăm că la ora 9 s-a binecuvântat a doua Sfântă Liturghie.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
598

Drumul Crucii în jurul municipiului Soroca în ajunul prăznurii liturgice a Icoanei Maicii Domnului „Cea cu trei mâini”

Vineri, 24 iulie 2020, în ajunul sărbătorii „Icoana Maicii Domnului „Cea cu trei mâini””, clerul și credincioșii soroceni au participat la tradiționalul Drum al Crucii, parcurs în jurul municipiului Soroca. Procesiunea din ajunul sărbătorii Icoanei Maicii Domnului „Cu trei mâini” a fost condusă de Preasfințitul Ioan, Episcopul Sorocii, Vicar al Mitropoliei Chișinăului și a Întregii […]