Invitație la sărbătoarea închinată Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Hîrbovăț

960

Dragi creștini, cu aleasă bucurie duhovnicească, Vă invităm Duminică, 17 octombrie, 2021, la Sfînta Mănăstire ”Adormirea Maicii Domnului”, din s. Hîrbovăț, r. Călărași, pentru a lua parte la sărbătoarea închinată Icoanei Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Mănăstirea Hîrbovăț.

Cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, se va aduce în Mănăstirea Hîrbovăț, pentru a fi pusă la închinare, o Icoana-Chivot care are în centrul ei o Icoană veche de peste 200 de ani, cu Chipului Maicii Domnului ”Kasperscaia”. Cu acest chip al Maicii Domnului s-a înconjurat orașul Odessa în timpul războiului. Găsim în istorie că anume cu chipul Maicii Domnului ”Kasperscaia” sunt înconjurate orașele și satele, pe timpuri de ciumă, boală, război și necaz. În jurul Icoanei Maicii Domnului ”Kasperscaia”, sunt aranjate 43 de sfințenii, printre care: părticică din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul nostru Iisus Hristos, părticică din Brâul Maicii Domnului, părticică din lemnul Crucii pe care fost răstignit Apostolul Petru, părticele din moaștele multor sfinți - Apostolul Petru, Sfânta și Dreapta Ana, Mama Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, Sfântul Sfințit Mucenic Haralambie, Sfântul Mare Mucenic Pantelimon Tămăduitor de boli, Sfântul Ierarh Nicolai, Mare Făcător de Minuni, ș. a.

Tot în această zi, va fi pusă spre închinare o Icoană a Maicii Domnului care a fost pictată în mod deosebit, cu post și rugăciune, timp de trei ani, într-o mănăstire din Grecia.

Maica Domnului este Mama noastră cea Cerească care ne iubește mult și ne așteaptă să îi aducem laude, dar, mai ales, să ne arătăm credința și dragostea noastră de fii. Maica Domnului ne păzește de boală. Ea ne vindecă, ne mângâie. Ea ne dăruiește pâine pe masă. Ea ne călăuzește copiii. Ea întemeiază și păstrează familiile. Ea ne conduce spre mântuire.

Sfânta Tradiție ne istorisește că în ziua când Maica Domnului a adormit, toți ologii, șchiopii, orbii, bolnavii care erau în împrejurime, s-au tămăduit în ceasul acela. Acest fapt s-a întâmplat pentru ca Dumnezeu să ne arate cât de mult o prețuiește pe Maica Sa și câte daruri poate să ne dăruiască Ea. Preasfânta Născătoare de Dumnezeu dăruiește daruri la fiecare sărbătoare a Ei tuturor credincioșilor care vin să îi aducă preacinstire, prin participarea la Sfânta Liturghie și printr-o milostenie făcută Bisericii.

La ora 8.30, la porțile Mănăstirii Hîrbovăț, va avea loc întîmpinarea Arhiereului care va conduce solemn Sfânta Liturghie, a Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, Sfințit Arhimandrit al Mănăstirii ,,Adormirea Maicii Domnului” din Hîrbovăț.

La ora 09.00 se va binecuvînta Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie la care vor participa un sobor impunător de preoți.

Slujbele se vor desfășura cu luarea măsurilor de precauție în situația de astăzi.

Așteptăm toți creștinii doritori, pentru a ne ruga împreună și a aduce laude Maicii Noastre, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, care ne păzește sub Sfânt Acoperământul Ei!

Arhimandrit Spiridon, Stareț al Sfintei Mănăstiri Hârbovăț

Sursa: ortodox.md

 


Articole postate de același autor