Întrunire festivă a başcanului cu slujitorii din UTA Găgăuzia

1490

Marţi, 29 martie, la biserica „Sf. Treime” din s. Congaz, UTA Găgăuzia, a avut loc întrunirea dnei Irina Vlah, başcan, cu slujitorii din regiune. La eveniment a participat şi episcopul eparhiot Anatolie.

Atât arhiereul, cât şi 12 slujitori s-au învrednicit de medalia aniversară a UTA Găgăuzia – 25 de ani.

Dna I. Vlah a menţionat importanţa istorică, culturală şi educativă a Bisericii noastre Ortodoxe, sugerând că administraţia teritorială vrea să stabilească o colaborare cu toate parohiile. Doamna başcan a promis susţinerea proiectului privind retraducerea în găgăuză a Evangheliei.

În cadrul întrunirii s-au discutat diverse probleme acute şi aspecte disciplinar-canonice, precum şi iniţiativa de a fi predată Religia în toată republica.

Sursa: www.gagauzia.md traducere altarulcredintei.md


Articole Asemănătoare
4097

Slujitorii (ne)vrednici

Din start spun că nu m-am înarmat împotriva cuiva. Dar nici că voiesc să ating puțin tema și apoi să mă depărtez de la o discuție sinceră, pentru că e o realitate cu care, mai devreme sau mai târziu, fiecare din noi se ciocnește cel puțin o dată în viață. Interesant, însă nu numai lumea […]

Articole postate de același autor
2416

Numărul avorturilor din Ungaria a scăzut cu 23% în cinci ani

Hungary Today relatează că, în 2015, în Ungaria s-au înregistrat cu 23% mai puține avorturi decât în 2010, iar în primul trimestru al anului 2016 tendința a continuat cu o scădere de încă 4% față de anul trecut. În Ungaria este permis avortul la cerere până la 12 săptămâni de gestație, undeori și mai târziu. Din […]


Foto