Întrunire festivă a başcanului cu slujitorii din UTA Găgăuzia

1187

Marţi, 29 martie, la biserica „Sf. Treime” din s. Congaz, UTA Găgăuzia, a avut loc întrunirea dnei Irina Vlah, başcan, cu slujitorii din regiune. La eveniment a participat şi episcopul eparhiot Anatolie.

Atât arhiereul, cât şi 12 slujitori s-au învrednicit de medalia aniversară a UTA Găgăuzia – 25 de ani.

Dna I. Vlah a menţionat importanţa istorică, culturală şi educativă a Bisericii noastre Ortodoxe, sugerând că administraţia teritorială vrea să stabilească o colaborare cu toate parohiile. Doamna başcan a promis susţinerea proiectului privind retraducerea în găgăuză a Evangheliei.

În cadrul întrunirii s-au discutat diverse probleme acute şi aspecte disciplinar-canonice, precum şi iniţiativa de a fi predată Religia în toată republica.

Sursa: www.gagauzia.md traducere altarulcredintei.md


Articole Asemănătoare
1132

Slujitorii Protopopiatului I Chișinău în ședință ordinară

Miercuri, 11 mai, slujitorii din cadrul Protopopiatului Chișinău, sectorul I, s-au întrunit în ședință pentru a discuta mai multe aspecte ale vieții parohiilor din inima capitalei. Ședința a fost prezidată de către părintele protopop prot. Vadim Cheibaș, care a transmis mesajul de binecuvântare și de salut din partea ÎPS Mitropolit Vladimir. S-a vorbit despre implicarea […]

Articole postate de același autor