Întrunire festivă a başcanului cu slujitorii din UTA Găgăuzia

1711

Marţi, 29 martie, la biserica „Sf. Treime” din s. Congaz, UTA Găgăuzia, a avut loc întrunirea dnei Irina Vlah, başcan, cu slujitorii din regiune. La eveniment a participat şi episcopul eparhiot Anatolie.

Atât arhiereul, cât şi 12 slujitori s-au învrednicit de medalia aniversară a UTA Găgăuzia – 25 de ani.

Dna I. Vlah a menţionat importanţa istorică, culturală şi educativă a Bisericii noastre Ortodoxe, sugerând că administraţia teritorială vrea să stabilească o colaborare cu toate parohiile. Doamna başcan a promis susţinerea proiectului privind retraducerea în găgăuză a Evangheliei.

În cadrul întrunirii s-au discutat diverse probleme acute şi aspecte disciplinar-canonice, precum şi iniţiativa de a fi predată Religia în toată republica.

Sursa: www.gagauzia.md traducere altarulcredintei.md


Articole Asemănătoare
1670

Slujitorii Protopopiatului I Chișinău în ședință ordinară

Miercuri, 11 mai, slujitorii din cadrul Protopopiatului Chișinău, sectorul I, s-au întrunit în ședință pentru a discuta mai multe aspecte ale vieții parohiilor din inima capitalei. Ședința a fost prezidată de către părintele protopop prot. Vadim Cheibaș, care a transmis mesajul de binecuvântare și de salut din partea ÎPS Mitropolit Vladimir. S-a vorbit despre implicarea […]

Articole postate de același autor
3536

De ce, dacă ai posibilitatea să te împărtăşeşti des, să te împărtăşeşti rar?

Dacă Sfintele Taine sunt aşa de uimitoare, de înfricoşătoare, de înalte, de departe de noi, aşa de neatins şi de nepătruns, atunci mai putem noi să ne împărtăşim cu Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos? Noi, ăştia nevrednici, care ne socotim nevrednici şi care oricum suntem nevrednici; oricum suntem mai prejos de Taine. Răspunsul […]