Într-un oraș din estul Africii s-a pus piatra de temelie pentru o nouă catedrală ortodoxă

2219

Președintele ugandez a pus piatra de temelie pentru catedrala ordtodoxă din Kampala, făcând deasemenea o donație de 71 200  euro pentru construirea acesteia.

Noua catedrală va fi o copie a bisericii celebre Sfânta Sofia din Constantinopol. Lucrările de construcție se ridică în jur de 4,034 milioane euro. În acest sens, președintele Yoweri Museveni a declarat că va apela și la ajutorul altor țări ortodoxe precum Grecia, Serbia și Rusia. « Voi apela la relații diplomatice pentru a colecta fonduri », a declarat președintele. Președintele ugandez a pus piatra de temelie a noii catedrale în cadrul liturghiei de duminică din 5 mai 2019 pe colina Lybya, în orașul Rubaga în Uganda. « Odată ce Biserica îi îndrumă pe creștini spre mântuire, este important să le vorbească și despre rolul dobândirii de bogăție. Așadar cu cât creștinii sunt mai sporiți în credință cu atât Biserica este mai puternică. Biserica ar trebui să contribuie împreună cu guvernul asupra ideii de comerț și alte activități  lucrative », a declarat președintele Yoweri Museveni pe contul său de Twitter în legătură cu eforturile depuse împotriva sărăciei în țară.

Evenimentele de duminică au fost conduse de către mitropolitul Iona Lwanga de Kampala și un grup de slujitori din cadrul Bisericii din Alexandria. Conform ultimilor estimări din 2019, populația ugandeză a crescut la 47 milioane de locuitori, dintre care mai mult de un milion sunt creștini ortodocși.

Kampala este cel mai mare oraș din Uganda, o țară din estul Africii ce se învecinează cu Kenya, Congo, Rwanda și Tanzania.

Sursa:https://orthodoxie.com

Traducere și adaptare: Botnari Victoria


Articole postate de același autor
3372

„De ce, Dumnezeule?”

O oarecare fiică duhovnicească îşi aduce aminte: Cu câţiva ani în urmă, în oraşul în care locuiam, unei familii i s-a întâmplat ceva ciudat. Soţia, în decurs de 4-5 ani, şi-a înmormântat soţul şi pe cei trei copii ai ei. Pe o fiică a ei a căsătorit-o cu câteva luni înainte de moartea sa. Deşi […]