Instruire pentru cluburile de voluntari din cadrul Episcopiei de Edineț și Briceni

1180

Sîmbătă, 16 iulie 2016, la Centrul Eparhial din orașul Edineț, în cadrul campaniei de „Advocacy” (prin această noțiune întelegem susținerea și promovarea unei idei sau a unei cauze. Este ansamblul activităților întreprinse pentru a influența deciziile ce privesc politicile publice din domeniile de interes pentru sectorul neguvernamental) în care sînt implicate cinci parohii din cadrul Episcopiei de Edineț și Briceni : or. Edineț, Văratic, Rotunda, Alexandreni și Coteala – cu proiecte în domeniul respectiv, cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, s-a desfășurat un training care a avut ca temă de bază – Organizarea sistemului național de asistență socială în Republica Moldova.

Au fost scoase în evidență și instituțiile ce sînt subordonate MINISTERULUI MUNCII, PROTECȚIEI SOCIALE, FAMILIEI ȘI COPILULUI (MMPSFC),  care este ghidonul principal al acestui sistem. Protecția socială este prioritară în Republica Moldova, de aceea cunoștințele despre organizarea sistemului la nivel republican, raional și local, lărgesc orizonturile manifestării ca cetățeni și dechid posibilități de a depăși dificultățile personale și comunitare. Pe lîngă temă de bază, participanții seminarului au reușit să deprindă modalitatea de întocmire a dosarului pentru Managementul de caz. Prin această metodă se va reuși o mai spornică identificare și soluționare a persoanelor  cu dificultăți din parohiile sus-numite, cu o practică deja exercitată în anii precedenți, de care Biserica și societatea întreagă întotdeauna poartă răspundere. Activitățile au fost coordonate de specialiști din cadrul Asociației Obștești „Ajutorul Creștin din Moldova”.

Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni


Articole postate de același autor
3611

Maica Domnului – ocrotitoarea noastră

Toţi cei care credem în Maica Domnului ne bucurăm că ştim de Maica Domnului, ne bucurăm că o avem pe Maica Domnului apropiată nouă, ne bucurăm că o avem pe Maica Domnului ajutătoare şi ocrotitoare nouă, ne bucurăm că o avem pe Maica Domnului mijlocitoare pentru noi, ne bucurăm că o avem pe Maica Domnului […]