Îndrăznește să înțelegi că Eu, Dumnezeu, te iubesc!

5472

L-am căutat pe Dumnezeu în oamenii din satul meu. Apoi în cărți, în idei și simboluri. Dar acest lucru nu mi-a dat nici pacea, nici iubirea. Într-o zi am descoperit în scrierile Sfinților Părinți ai Bisericii că e cu putință să-L întâlnești pe Dumnezeu în mod real prin rugăciune. Și aici L-am auzit spunandu-mi: Îndrăznește să înțelegi că Eu, Dumnezeu, te iubesc!

Atunci, cu răbdare, m-am pus pe lucru. Astfel am înțeles treptat că Dumnezeu este aproape, că mă iubeste și că umplandu-ma de iubirea Lui, inima mea se deschide celorlalti. Am înțeles că iubirea e comuniunea cu Dumnezeu și cu celalalt. Și că fără aceasta comuniune, lumea nu e decât tristete, ruină, distrugere, masacre. Să vrea numai, lumea, să traiasca în această iubire, și atunci ar cunoaște viața vesnica.

Pr. Dumitru Stăniloae – “Mica Dogmatică vorbită. Dialoguri la Cernica“


Articole postate de același autor
3865

„Doamne, iartă-mă, îmi dau seama că sunt un mare păcătos!”

Îmi amintesc că în zilele tinereţii mele, când eram adolescent, o cunoscută a mamei mele – persoană educată, destul de religioasă – îi spunea mamei: „A venit postul, trebuie să postesc, să mă pregătesc de spovedanie, de împărtăşa­nie… mă gândesc, şi nu văd nici un fel de pă­cate…”. Atunci, băieţel fiind, m-am mirat, mi s-a părut un lucru foarte […]