Îndrăznește să înțelegi că Eu, Dumnezeu, te iubesc!

4650

L-am căutat pe Dumnezeu în oamenii din satul meu. Apoi în cărți, în idei și simboluri. Dar acest lucru nu mi-a dat nici pacea, nici iubirea. Într-o zi am descoperit în scrierile Sfinților Părinți ai Bisericii că e cu putință să-L întâlnești pe Dumnezeu în mod real prin rugăciune. Și aici L-am auzit spunandu-mi: Îndrăznește să înțelegi că Eu, Dumnezeu, te iubesc!

Atunci, cu răbdare, m-am pus pe lucru. Astfel am înțeles treptat că Dumnezeu este aproape, că mă iubeste și că umplandu-ma de iubirea Lui, inima mea se deschide celorlalti. Am înțeles că iubirea e comuniunea cu Dumnezeu și cu celalalt. Și că fără aceasta comuniune, lumea nu e decât tristete, ruină, distrugere, masacre. Să vrea numai, lumea, să traiasca în această iubire, și atunci ar cunoaște viața vesnica.

Pr. Dumitru Stăniloae – “Mica Dogmatică vorbită. Dialoguri la Cernica“


Articole postate de același autor
2098

Fiţi atenţi şi milostivi cu cei care vin în Biserică

La început e greu; cine e începător ştie. Fiţi atenţi şi milostivi cu cei care vin în Biserică, nu-i alungaţi de la început, iar voi, care intraţi în biserică nu vă lăsaţi alungaţi din nimica toată. Să ne debarasăm de inele, cercei, de tot. Samarineanca a lăsat găleata la fântână şi a plecat să-şi cheme […]


Foto