Incapacitatea de a mai crede unii într-alții există pentru că nu mai credem în Dumnezeu

5312

Toate neputințele noastre care ne străbat astăzi viețile, și societatea românească în general, vin și din puțina noastră credință. Dăm vina totdeauna pe proasta structurare a economiei, pe lipsa de capacități financiare, pe lipsa de idealuri și planuri politice. Iată, în schimb, că Mântuitorul ne răspunde și ne pune pe gânduri.

Lipsa de credință face să nu mai mutăm munții din loc: „Adevărat vă spun că, dacă ați avea credință cât un grăunte de muștar, ați zice muntelui acestuia: Mută-te de aici acolo și s-ar muta. Nimic nu v-ar fi cu neputință”.

Incapacitatea aceasta de a mai crede unii într-alții există pentru că nu mai credem în Dumnezeu. În ciuda faptului că ne lăudăm că noi mai credem unii într-alții, faptul că nu credem în Dumnezeu, pe Care nu-L vedem, nu ne mai ajută de mult timp să mai credem în cei pe care-i vedem măcar.

Ne aflăm dinaintea unei mari provocări. În Hristos nu merge cu jumătăți de măsură și Mântuitorul astăzi ne-a învățat minte – dacă se poate spune –, atrăgându-ne atenția că în lipsa credinței, toate celelalte devin imposibilități.

Preot Constantin NeculaAlexandru RusuFarmacia de cuvinte, Editura Agnos, Sibiu, 2014, p. 25


Articole Asemănătoare
3288

Atitudinea care ne desparte de Rai

Creștinul nu este ideolog. Creștinul nu este mărșăluitor între termeni și sintagme. Creștinismul este o chestie de atitudine. De loc. De așezare. Până la urmă, asta înseamnă să fii creștin: să te lași răstignit împreună cu Hristos, de dragul lui Hristos, niciodată împotriva poporului, cât a intereselor tale personale. Există o teribilă apariție editorială a […]

Articole postate de același autor
4556

O moştenire care nu se pierde

Astfel de lucruri să spunem şi noi copiilor noştri, şi cât trăim, şi când ne apropiem de moarte şi să-i convingem că teama de Dumnezeu este cea mai mare bogăţie şi o moştenire care nu se pierde. Nu bani să le lăsăm, căci banii se pierd, ci respectul faţă de Dumnezeu şi evlavia care rămân […]