Gesturi mărunte – ingrediente de bază pentru o căsnicie reușită

405

Consider că ceea ce face o căsnicie să fie reuşită este ca cei doi să se iubească unul pe altul cu adevărat, sau suficient, sau aşa ceva... Şi cred că pentru a deveni adevărată căsnicia, trebuie ca fiecare să facă adeseori companie plăcută celuilalt, să fie politicos și altele asemenea.

La început, când cei doi fac cunoştinţă, fiecare consumă foarte multă energie pentru a atrage atenţia celuilalt, apelând la tot felul de gesturi pentru a-l mulţumi pe celălalt, pentru a-l surprinde plăcut. Cuplul tânăr care continuă această tactică şi în timpul căsniciei, şi chiar găseşte modalităţi să o îmbunătăţească, odată cu trecerea anilor, dovedeşte că ştie să-şi împartă cu înţelepciune viaţa. Nu sunt numai cuvintele cele care arată sentimentele; de multe ori, gesturile mici trădează profunzimea sentimentelor. Un gest discret de tandreţe, într-un moment potrivit, va transmite mesajul tău mult mai eficient decât o manifestare zgomotoasă a devotamentului tău.

 

(Charlie W. Shedd, Scrisori Caterinei, Editura Bizantină, București, p. 30)


Articole postate de același autor
473

Creștinul în fața provocărilor

Prea multă gâlceavă în jur. Lume agitată, înrăită, revoltată… Se vrea alt trai, stabilitate, siguranţă…! Unii au ajuns la limita nervilor și a sărăciei! Alţii sunt disperaţi, iar cei apţi de muncă sunt cu gândul să fugă peste hotare! Mulţi s-au plictisit într-atât de clasa politică, încât au renunţat la buletinele de ştiri şi nu-i […]