Înaltpreasfințitul VLADIMIR a liturghisit vineri, 10 decembrie 2021 în Biserica cu hramul „Sf. Irh. Vasile cel Mare” din sect. Botanica al Capitalei

590

Vineri, 10 decembrie 2021, Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a liturghisit în biserica cu hramul în cinstea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare din sectorul Botanica al Capitalei.

Din soborul de preoți au făcut parte: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, Prot. mitr. Pavel Borșevschi, Protopopul sectorului II, Chișinău, Prot. Adrian Frunză, parohul sf. lăcaș și un sobor de slujitori.

Slujba arhierească a reunit în rugăciune credincioșii comunității, printre care, ctitori și binefăcători ai sfintei biserici, ce s-au rugat într-un gând Sfântului Ierarh Vasile cel Mare pentru ajutor și ocrotire cerească.

În timpul Vohodului mic, parohul bisericii Prot. Adrian Frunză, în semn de recunoștință arhipăstorească pentru munca depusă, s-a învrednicit a primi din partea Mitropolitului, dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe, deasemenea mai mulți clerici ai Sfântului locaș s-au învrednicit de distincții bisericești din partea Mitropolitului.

Tot astăzi, Ipodiaconul Cioruța Gheorghe, Absolvent al Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău anul 2021 a fost hirotonit în treapta de diacon pe seama catedralei mitropolitane din Chișinău.

După oficierea Sfintei Liturghii, părintele paroh a prezentat Înaltpreasfinției Sale, lucrările actuale în cuprinsul parohiei printre care, capela „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” urmată de sfințirea Centrul Social „Sf. Cuv. Serafim de Sarov”.

Arhipăstorul a apreciat în adresarea Sa osteneala şi efortul credincioșilor dimpreună cu parohul bisericii, depuse cu multă jertfă şi dăruire în edificarea acestui sfânt locaș. Totodată, ÎPS Mitropolit a oferit enoriașilor prezenți în semn de prezentă amintire a evenimentului și sporire duhovnicească, cărțulii de rugăciuni și iconițe.

În  încheiere, părintele-paroh Adrian a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru slujirea arhierească, în mijlocul credincioșilor comunității pe care o păstorește, că în continuare cu smerenie și ascultare față de Biserică și Arhipăstor, va îndeplini cu râvnă misiunea la care a fost chemat, treapta preoției.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
533

Apariție editorială: „Propovăduitori ai Ortodoxiei în spațiul pruto-nistrean. Dicționar enciclopedic biografic”

Pe 29 septembrie, în cadrul Serii Duhovnicești organizate la Biserica „Întâmpinarea Domnului” din cadrul USM, a avut loc un eveniment inedit: lansarea cărţii profesorului universitar Gheorghe BACIU, „Propovăduitori ai Ortodoxiei în spațiul pruto-nistrean. Dicționar enciclopedic biografic”. Această carte cuprinde o prezentare bine documentată a vieții, activității și chiar martiriului a zeci de personalități bisericești notabile […]


Foto