Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a binecuvântat vinul pastoral la Combinatul de Vinuri „Cricova” SA

586

De mai mulți ani Combinatul de Vinuri „Cricova” SA, cu o săptămână înaintea Paștelui organizează slujba de sfințire a vinului pastoral.

Conform tradiției, luni, 19 aprilie 2021, Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR a oficiat slujba de sfinţire a vinului pastoral pentru sărbătoarea domnească a Învierii Domnului, produs la Combinatul de Vinuri „Cricova” SA.

La serviciul divin, alături de Arhipăstor au luat parte: Prot. mitr. Dr. Vadim Cheibaș, Secretar al Mitropoliei Moldovei și preotul Serghei Barbu, parohul bisericii subterane a Combinatului de vinuri Cricova SA.

Serviciul divin s-a desfăşurat în prezenţa directorului general, domnul Denis Șova și a unui grup restrîns de angajați ai Combinatul de Vinuri „Cricova” SA.

La final, Mitropolitul a venit cu un cuvânt duhovnicesc către cei care muncesc în această instituţie, urându-le să aibă parte de bucurii şi împliniri sufleteşti odată cu venirea măreţiei sărbători a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a dat o apreciere aleasă producției vinicole a Combinatului „Cricova” şi a menţionat că vinurile îmbuteliate aici sunt o adevărată carte de vizită a ţării noastre în întreaga lume.

Domnul Denis Șova a mulţumit Întâistătătorului pentru bunăvoinţă şi pentru cuvintele frumoase, menţionând că şi în acest an, „Cricova” va lucra cu mult devotament la calitatea produselor sale şi va aduce pe mesele de sărbătoare ale creştinilor cele mai bune vinuri autohtone.

Combinatul de Vinuri „Cricova” a fost declarat prin lege obiect al patrimoniului cultural-naţional al Republicii Moldova, fiind în același timp unica întreprindere vinicolă care deţine cea mai înaltă distincţie de stat – Ordinul Republicii.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
922

Sfânta Parascheva de la Iași, „cea grabnic ajutătoare și mult folositoare”

Pe timpul celor două Războaie Mondiale, oraşul Iaşi a fost protejat de bombardamente, iar Catedrala Mitropolitană, unde se păstrează cinstitele moaşte ale Sfintei Parascheva, nu a fost atinsă de nici un obuz. Căci de 350 de ani Cuvioasa ocroteşte Moldova şi oraşul acesta binecuvântat. Bătrânii spun că ostaşii vedeau noaptea, în timpul războiului, o femeie uriaşă îmbrăcată […]


Foto