În Taiwan, bărbații au îmbrăcat fuste în semn de susținere a căsătoriilor homosexuale

1631

Parlamentul taiwanez a legalizat vineri 17 mai căsătoria între persoanele de același sex, o premieră în Asia. Pentru a susține acest vot, liceenii și studenții au venit la orele de curs îmbrăcați în fuste.

Curtea constituțională din Taiwan a emis în mai 2017 o hotărâre prin care constată anticonstituționalitatea faptului de a priva persoanele de același sex de dreptul de a se căsători. Curtea a solicitat prin urmare guvernului să modifice legea. În următoarele săptămâni de după procedurile de vot, mai mulți băieți susținători ai căsătoriei pentru toți au ieșit în stradă...în fuste. La începutul lunii, elevii de la liceul New Taipei Banqiao i-au provocat pe colegii de clasă să poarte și ei fuste pentru a-și demonstra susținerea pentru apărarea egalității de gen și pentru a protesta împotriva normelor sociale care, susțin ei, dictează ceea ce ar trebui să poarte bărbații și femeile.

Profesorii s-au alăturat și ei acestei mișcări. Într-un video publicat de către sindicatul studenților de la liceul New Taipei Banqiao, directoarea Lai Chunjin, a recunoscut de sine stătător că evenimentul are scopul să ’’spargă steriotipurile sexiste’’.

Câteva zile mai târziu, studenții de la Universitatea națională din Taiwan s-au inspirat de la același eveniment, organizând și ei o zi a ’’ bărbaților în fuste ’’  ziua de 13 mai.

Proiectul de lege urmează a fi ractificat de căte președinte, înainte ca acesta să intre în vigoare la 24 mai  2019.

În luna noiembrie 2018, în Taiwan, a avut loc un referendum care stipula că mariajul reprezintă uniunea dintre un barbat si o femeie reunind peste șapte milioane de voturi, in timp ce un alt referendum in favoarea drepturilor pentru cuplurile homosexuale a reunit doar 6 milioane de voturi, arata Channel News Asia.

Sursa:https://observers.france24.com

Traducere și adaptare: Botnari Victoria

 


Articole Asemănătoare
1648

Un succes nedeplin ne cheamă la mai multă speranţă şi lucrare

În urma invalidării referendumului din 6-7 octombrie 2018 pentru redefinirea căsătoriei, Patriarhia Română îndeamnă la unitate spirituală şi la apărarea în continuare a familiei binecuvântate de Dumnezeu. Cu prilejul referendumului, Biserica Ortodoxă Română a împlinit misiunea ei civică şi morală în spațiul public, unde a afirmat şi apărat identitatea şi valoarea familiei ca instituţie umană […]

Articole postate de același autor
2296

Viața-i muncă cu adevărat când faptele noastre dovedesc slova rugăciunii

Uneori verbul a munci ne duce direct cu gândul la desfășurarea unei activități fizice și aici se pot încadra lucru la câmp, lucrările agricole, agoniseala, câștigul, profitul, însă foarte puțin acordăm atenție muncii intelectule sau morale unde s-ar încadra durerea, suferința, învățătura dar mai ales rugăciunea. Nu puțini oameni duhovnicești au mărturisit că Dumnezeu nu […]


Foto