În Taiwan, bărbații au îmbrăcat fuste în semn de susținere a căsătoriilor homosexuale

2053

Parlamentul taiwanez a legalizat vineri 17 mai căsătoria între persoanele de același sex, o premieră în Asia. Pentru a susține acest vot, liceenii și studenții au venit la orele de curs îmbrăcați în fuste.

Curtea constituțională din Taiwan a emis în mai 2017 o hotărâre prin care constată anticonstituționalitatea faptului de a priva persoanele de același sex de dreptul de a se căsători. Curtea a solicitat prin urmare guvernului să modifice legea. În următoarele săptămâni de după procedurile de vot, mai mulți băieți susținători ai căsătoriei pentru toți au ieșit în stradă...în fuste. La începutul lunii, elevii de la liceul New Taipei Banqiao i-au provocat pe colegii de clasă să poarte și ei fuste pentru a-și demonstra susținerea pentru apărarea egalității de gen și pentru a protesta împotriva normelor sociale care, susțin ei, dictează ceea ce ar trebui să poarte bărbații și femeile.

Profesorii s-au alăturat și ei acestei mișcări. Într-un video publicat de către sindicatul studenților de la liceul New Taipei Banqiao, directoarea Lai Chunjin, a recunoscut de sine stătător că evenimentul are scopul să ’’spargă steriotipurile sexiste’’.

Câteva zile mai târziu, studenții de la Universitatea națională din Taiwan s-au inspirat de la același eveniment, organizând și ei o zi a ’’ bărbaților în fuste ’’  ziua de 13 mai.

Proiectul de lege urmează a fi ractificat de căte președinte, înainte ca acesta să intre în vigoare la 24 mai  2019.

În luna noiembrie 2018, în Taiwan, a avut loc un referendum care stipula că mariajul reprezintă uniunea dintre un barbat si o femeie reunind peste șapte milioane de voturi, in timp ce un alt referendum in favoarea drepturilor pentru cuplurile homosexuale a reunit doar 6 milioane de voturi, arata Channel News Asia.

Sursa:https://observers.france24.com

Traducere și adaptare: Botnari Victoria

 


Articole Asemănătoare
6797

Sfinții Adrian și Natalia – icoană a provocărilor familiei creștine contemporane

“Sfinţilor mucenici, care bine v‑aţi nevoit şi v‑aţi încununat, rugaţi‑vă Domnului să se mântuiască sufletele noastre”, așa auzim cântându-se în cea mai fastuoasă slujbă a Sfintei Biserici – Taina Sfintei Cununii. Ne întrebăm, de ce oare dumnezeiștii părinți și imnografi, alcătuitori ai rânduielii Tainei Sfintei Cununii, au ales ca într-unul dintre cele mai importante momente […]

Articole postate de același autor
3376

Domnul îi răsplătește în tot felul pe bineplăcuții Săi

Medicul ortodox Konstantin Zorin se ocupă de peste zece ani cu problema relațiilor dintre sănătate fizică, cea psihică și cea duhovnicească. El nu substituie factorii genetici, biochimici, fiziologici, sociali, ecologici ș.a.m.d. ai apariției și dezvoltării unei boli. Adeseori, toate cauzele acționează concomitent, și nu rareori păcatul este prima treaptă în acest proces. Noi creștinii, în […]