IPS Dr. Arsenie, Mitropolitul grec al Austriei: «Indiferența Europei față de Grecia este scandaloasă»

2202

Mitropolitul grec al Austriei și exarhul Ungariei și a Europei Centrale a Patriarhatului Ecumenic califică « drept scandaloasă » atitudinea Europei, care se face că nu vede situația din Grecia. Într-un intreviu pentru agenția de presă a Bisericii Romano-Catolice Kathpress, arhiereul trage un semnal de alarmă asupra «sfârșitului Europei unite care iată a început » .

Europa este supusă unei amenințări mjore în ceea ce privește poziția oficialilor europeni cu privire la problema migranților. Aceștia nu se ocoupă decât de problemele lor, dar încearcă totuși să-i schimbe pe alții, ceea ce poate duce la «sfârșitul acestei Europe unite». În prezent, Grecia se confruntă cu o «criză umanitară dublă», mai ales, după criza economică care a dus această țară, deja timp de cinci ani, la șomaj în masă și la o scădere drastică a salariilor. Așadar, situația umanitară se agravează din cauza sosirii zilnice a câte 3000- 4000 refugiați din direcția Mării Egee, cărora nu rămâne decât să li se acorde ajutor, pentru că « Grecii nu-i pot lăsa pe refugiați să se înece».

În pofida sitauației lor dificile, Grecii sunt săritori la nevoie, cum se vede și din implicarea a mii de persoane private și organizații ecleziastice în acordarea ajutorului migranților.

Mitropolitul mai susține că posibilitățile lor de a acorda ajutor de urgență sunt limitate și nu pot face față valului mare de refugiați, iar asta poate duce la destabilizarea situației în Grecia.

Printre refugiații aflați azi în Grecia sunt mii de copii, nevoiți să doarmă sub cerul liber, îndurând ploaie și frig. Așadar, mitropolitul atrage atenția asupra faptului că Grecia depune toate eforturile pentru a acorda migranților ajutor, dar nu poate să înțeleagă motivul de indiferență a Europei. În cele din urmă, Înaltpreasfinţitul Dr. Arsenie îndeamnă toate celelalte Biserici creștine să acționeze în numele unei politici umanitare de migrație, precum și pentru a găsi o soluție solidară pentru întreaga Europă.

traducere Victoria Botnari

sursa http://www.orthodoxie.com


Articole Asemănătoare
2424

Ce ai cu noi Iisuse Nazarinene? Ai venit ca să scoți demonii și să ne strici petrecerea?

Ce ai cu noi Iisuse Nazarinene? (LUCA 4,34) S-au dus vremurile acelea, când demonii rosteau înfricoșați aceste cuvinte… Acum, nu demonii, ci creștinii le spun. Botezați și apoi, imediat înfiați de o cultură antihristică, creștinii contemporani se simt mereu strâmtorați și agasați de Iisus Hristos. Toate sunt bune în creștinism, dar fără El. Bun este Crăciunul, […]

Articole postate de același autor
2765

Domnul îi răsplătește în tot felul pe bineplăcuții Săi

Medicul ortodox Konstantin Zorin se ocupă de peste zece ani cu problema relațiilor dintre sănătate fizică, cea psihică și cea duhovnicească. El nu substituie factorii genetici, biochimici, fiziologici, sociali, ecologici ș.a.m.d. ai apariției și dezvoltării unei boli. Adeseori, toate cauzele acționează concomitent, și nu rareori păcatul este prima treaptă în acest proces. Noi creștinii, în […]


Foto