IPS Dr. Arsenie, Mitropolitul grec al Austriei: «Indiferența Europei față de Grecia este scandaloasă»

2569

Mitropolitul grec al Austriei și exarhul Ungariei și a Europei Centrale a Patriarhatului Ecumenic califică « drept scandaloasă » atitudinea Europei, care se face că nu vede situația din Grecia. Într-un intreviu pentru agenția de presă a Bisericii Romano-Catolice Kathpress, arhiereul trage un semnal de alarmă asupra «sfârșitului Europei unite care iată a început » .

Europa este supusă unei amenințări mjore în ceea ce privește poziția oficialilor europeni cu privire la problema migranților. Aceștia nu se ocoupă decât de problemele lor, dar încearcă totuși să-i schimbe pe alții, ceea ce poate duce la «sfârșitul acestei Europe unite». În prezent, Grecia se confruntă cu o «criză umanitară dublă», mai ales, după criza economică care a dus această țară, deja timp de cinci ani, la șomaj în masă și la o scădere drastică a salariilor. Așadar, situația umanitară se agravează din cauza sosirii zilnice a câte 3000- 4000 refugiați din direcția Mării Egee, cărora nu rămâne decât să li se acorde ajutor, pentru că « Grecii nu-i pot lăsa pe refugiați să se înece».

În pofida sitauației lor dificile, Grecii sunt săritori la nevoie, cum se vede și din implicarea a mii de persoane private și organizații ecleziastice în acordarea ajutorului migranților.

Mitropolitul mai susține că posibilitățile lor de a acorda ajutor de urgență sunt limitate și nu pot face față valului mare de refugiați, iar asta poate duce la destabilizarea situației în Grecia.

Printre refugiații aflați azi în Grecia sunt mii de copii, nevoiți să doarmă sub cerul liber, îndurând ploaie și frig. Așadar, mitropolitul atrage atenția asupra faptului că Grecia depune toate eforturile pentru a acorda migranților ajutor, dar nu poate să înțeleagă motivul de indiferență a Europei. În cele din urmă, Înaltpreasfinţitul Dr. Arsenie îndeamnă toate celelalte Biserici creștine să acționeze în numele unei politici umanitare de migrație, precum și pentru a găsi o soluție solidară pentru întreaga Europă.

traducere Victoria Botnari

sursa http://www.orthodoxie.com


Articole Asemănătoare
3250

IPS ANDREI: „Să oprim căderea Europei, prin rugăciunile noastre”!

Peste 40 de mii de credincioși, prezenți astăzi, 15 august, la Sfânta Liturghie oficiată la Mănăstirea Nicula, pe altarul de vară, cu ocazia hramului, au fost îndemnați de Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, să se roage Maicii Domnului pentru viitorul creștin al Europei și al lumii. Ierarhul a făcut o radiografie a situației […]

Articole postate de același autor
2922

Lucrurile «neînsemnate» care întâresc sau năruiesc viața sufletului nostru

Cuviosul și purtătorul de Dumnezeu Părintele Dorotei de Gaza mai înainte a sihăstrit în chinovia Avei Serida, aproape de Gaza; iar mai apoi a întemeiat mănăstirea sa, după săvârșirea lui Ava Ioan, căruia îi ziceau ”proorocul”, și a isprăvit tăcerea cea desăvârșită a marelui Varsanufie, și care cu pace s-a săvârșit. Aici ucenicii săi au […]