Actualitate

În sâmbăta a II-a a Sfântului și Marelui Post, PS Siluan, Episcop de Orhei, a liturghisit la Sfânta Mănăstire Curchi

3377

Sâmbătă, în a doua săptămână a Sfântului și Marelui Post, în ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Porfirie, Arhiepiscopul Gazei (420), Preasfințitul Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan și Stareț al Sfintei Mănăstiri Curchi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, înconjurat de soborul preoțesc al Mănăstirii Curchi.

Ierarhul, împreună cu credincioșii prezenți, s-a rugat în cadrul Sfintei Liturghii pentru odihna sufletelor celor din veac adormiți părinți, frați ai Sfintei Mănăstiri, și pentru toți binecredincioșii creștini mutați la Domnul.

De asemenea, după momentul împărtășirii credincioșilor cu Sfintele și de viață Făcătoarele lui Hristos Taine, PS Siluan, Episcop de Orhei, a amintit celor prezenți că în această zi, Sfânta noastră Biserică îi pomenește pe toți apărătorii credinței și pe cei care au învins lupta cu păcatul și au urmat lui Hristos cu credință: apostoli, mucenici, prooroci, ierarhi, cuvioși și drepți.

„Fericiţi sunt cei pe care i-ai ales şi i-ai primit, Doamne, şi pomenirea lor din neam în neam.” (Ps 64,4)

Sursa: http://manastireacurchi.md/


Articole Asemănătoare
191

Slujire arhierească în Duminica a doua din post – a Sfântului Ierarh Grigorie Palama, la Mănăstirea Curchi

„Celor care umblă întru întunericul păcatelor ai răsărit lumina, Hristoase, în vremea postului. Arată-ne noua și ziua cea vestită a patimii Tale, ca să strigăm Ție: Scoală-Te, Dumnezeule, miluiește-ne!” (Stihira Triodului, glasul 6) Continuând a păși pe treptele Postului Mare în urcușul nostru duhovnicesc spre Înviere, astăzi Biserica noastră se află în duminica a doua […]

Articole postate de același autor
8624

Un creștin autentic nu poate fi prost

Sintagma „crede și nu cerceta” există în Scriptură? Care este originea acestor vorbe? Nu, nici vorbă, nici pomeneală. Eu cred că unii, în diverse dialoguri cu teologi, și mai cu seamă în mediul apusean în care o vreme folosința Scripturii a fost interzisă poporului, ca nu cumva acesta să o interpreteze greșit și să fie prilej […]