Act de caritate în perioada pascală, la Mănăstirea Curchi

1066

Duminică, 15 mai 2016, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, împreună cu soția a vizitat Mănăstirea cu „Nașterea Maicii Domnului” din s. Curchi, r. Orhei, unde în colaborare cu Starețul Mănăstirii, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Siluan (Șalari), au desfășurat un act de caritate cu prilejul sărbătorii împărătești a Învierii Domnului.

În această zi la biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie din cadrul Complexului-monahal Curchi s-au adunat elevi de la mai multe școli din r. Orhei.

În cadrul evenimentului Ambasadorul Federației Ruse a adus în dar copiilor suvenire pascale, dulciuri și seturi de creioane colorate, iar din partea Mănăstirii Curchi, copii au primit iconițe și literatură religioasă.

O surpriză deosebită pentru copii și părinții lor a fost și organizarea unei mese de sărbătoare, în timpul cărei copii au avut ocazia să comunice între ei și să-și împărtășească impresiile, totodată mulțumind organizatorilor Excelenței Sale Dl Ambasador Farit Muhametșin și Starețului Mănăstirii Arhimandritului Siluan.

De menționat că Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova în conlucrare cu Mitropolia Moldovei a desfășurat în ultima perioadă mai multe acte filantropice și acțiuni de caritate în orașele și satele din țara noastră.

sursa moldova.mid.ru


Articole Asemănătoare
930

Donație de hăinuțe pentru copii

Dorința unor creștini ortodocși din Franța a fost de a ajuta cele mai frumoase suflețele din orașul Fălești. Astfel o donație de hăinuțe a ajuns la destinație la Casa Speranței pentru copii din orașul Fălești. Actul de caritate a fost adus la îndeplinire de părintele – blagocin Oleg Fistican și părintele – paroh al paraclisului […]

Articole postate de același autor
1383

Păcatul mic e foarte primejdios

Păcatul mic e foarte primejdios. Mai întâi de toate nu ţii cont de el, că l-ai făcut, că îţi zice: „Ce, numai atât? Asta o face toată lumea, îl faci şi tu…”. Nu mai vorbim de reaua vorbire. Acesta e un păcat foarte mare, pentru că, criteriul de judecată e iubirea. Tot ce se greşeşte […]