Act de caritate în perioada pascală, la Mănăstirea Curchi

1777

Duminică, 15 mai 2016, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, împreună cu soția a vizitat Mănăstirea cu „Nașterea Maicii Domnului” din s. Curchi, r. Orhei, unde în colaborare cu Starețul Mănăstirii, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Siluan (Șalari), au desfășurat un act de caritate cu prilejul sărbătorii împărătești a Învierii Domnului.

În această zi la biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie din cadrul Complexului-monahal Curchi s-au adunat elevi de la mai multe școli din r. Orhei.

În cadrul evenimentului Ambasadorul Federației Ruse a adus în dar copiilor suvenire pascale, dulciuri și seturi de creioane colorate, iar din partea Mănăstirii Curchi, copii au primit iconițe și literatură religioasă.

O surpriză deosebită pentru copii și părinții lor a fost și organizarea unei mese de sărbătoare, în timpul cărei copii au avut ocazia să comunice între ei și să-și împărtășească impresiile, totodată mulțumind organizatorilor Excelenței Sale Dl Ambasador Farit Muhametșin și Starețului Mănăstirii Arhimandritului Siluan.

De menționat că Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova în conlucrare cu Mitropolia Moldovei a desfășurat în ultima perioadă mai multe acte filantropice și acțiuni de caritate în orașele și satele din țara noastră.

sursa moldova.mid.ru


Articole Asemănătoare
1655

Acțiune de caritate pentru pacienții Internatului Neuropsihologic de la Bădiceni, raionul Soroca

Joi, 14 aprilie 2015, la inițiativa părintelui paroh, preotului Leonid Coțofana, enoriașii parohiei „Sf. Treime” din satul Tîrnova, raionul Edineț, au organizat o acțiune de caritate pentru cei peste 400 de pacienți ai Internatului Neuropsihologic de la Bădiceni, raionul Soroca. În aceste frumoase zile, pline de căldura duhovnicească a Postului Mare, care ne îndeamnă la […]

Articole postate de același autor
4389

O liturghie face mai mult decât orice câştig din lume

Un mare poet participa în fiecare duminică şi sărbătoare la Sfânta Liturghie până la adânci bătrâneţe. Într-o zi, fiind un mare viscol, ai săi nu l-au lăsat să meargă la biserică. Din cauza aceasta toată ziua a fost cuprins de o mare tristeţe. Un prieten, care a venit să-l vadă, l-a întrebat care este cauza […]