Act de caritate în perioada pascală, la Mănăstirea Curchi

1017

Duminică, 15 mai 2016, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, împreună cu soția a vizitat Mănăstirea cu „Nașterea Maicii Domnului” din s. Curchi, r. Orhei, unde în colaborare cu Starețul Mănăstirii, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Siluan (Șalari), au desfășurat un act de caritate cu prilejul sărbătorii împărătești a Învierii Domnului.

În această zi la biserica cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie din cadrul Complexului-monahal Curchi s-au adunat elevi de la mai multe școli din r. Orhei.

În cadrul evenimentului Ambasadorul Federației Ruse a adus în dar copiilor suvenire pascale, dulciuri și seturi de creioane colorate, iar din partea Mănăstirii Curchi, copii au primit iconițe și literatură religioasă.

O surpriză deosebită pentru copii și părinții lor a fost și organizarea unei mese de sărbătoare, în timpul cărei copii au avut ocazia să comunice între ei și să-și împărtășească impresiile, totodată mulțumind organizatorilor Excelenței Sale Dl Ambasador Farit Muhametșin și Starețului Mănăstirii Arhimandritului Siluan.

De menționat că Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova în conlucrare cu Mitropolia Moldovei a desfășurat în ultima perioadă mai multe acte filantropice și acțiuni de caritate în orașele și satele din țara noastră.

sursa moldova.mid.ru


Articole Asemănătoare
1028

Continuă campania „Un dar pentru biserica de acasă”

În ajunul Praznicului Învierii Mîntuitorului, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, campania cu caracter filantropic „Un dar pentru biserica de acasă” a ajuns și la Maria URSU din capitală. Maria are vîrsta de 12 ani și este diagnosticată cu tetrapareză spastică, luxație totală bilaterală de șold și scolioză toracolombară gr. IV. […]

Articole postate de același autor
1233

Duminica a II-a după Paşti (a Sfântului Apostol Toma), la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

În Duminica a II-a după Paşti (a Sfântului Apostol Toma), cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău. Serviciul divin a fost oficiat în prezența credincioșilor, care au pășit pragul Catedralei spre a mulțumi […]