În iubire „Nu” se transformă în „Da”

6724

Ce caută aproapele în viața ta? Plătești amendă pentru inima de ghiață. Și apoi primești în palmă o lacrimă pe care nu știi unde să o așezi. Vemuri fără haine și umberele. Dacă nu te amăgești, nu ai cum să te dezamăgești. Indiferent de ce ți se întâmplă poți merge mai departe.

Vindecă rănile pe care ți le-a sapat viața și pe care le-ai pricinuit vieții. Observă cu inima, nu cu citate și modele din cărți. Adulmecă adierea gândurilor. Clipa….Noaptea din privire se face zi. Umple imima cu o firimitură din zâmbetul celuilalt. Raiul nu este o excursie la care să visezi și de unde te vei întoarce să povestești vrute și nevrute. Raiul e o stare care începe aici, acum. Se iartă din plin și se așază gând senin. Promite-ți că vei iubi și vei ierta. Ziua de mâine e un loc mult mai fericit. Jumătatea poate fi și un sfert. Și nu mai căuta doar ca să bifezi ceea ce ai găsit. Lasă să curgă, să fie. Ești răsărit și ești apus. Ce ar mai fi de spus?

Nu cumva ai tot în tine ca să fii fericit? Îmbrățișezi o comoară. Dragostea se naște acolo unde se termină cuvântul rostit. Chiar dacă nu știi să pui un cuvânt la locul lui, gustă din izul care te caută. Să iubeşti şi să ai grijă de sufletul tău, om frumos! Cândva vei zâmbi dintr-o poză de album…

În rugăciune poţi iubi pe oricine, oricând, oricât de mult. Toate orele, toate zilele le topesc doar în palma Ta, Doamne… Un înger nu poate vorbi de rău alt înger. Inima se desface ca un crin şi miroase a Dragoste. Suflete, te las să zbori şi îţi dau motive să te întorci. Fiecare, prin sufletul celuilalt, zboară spre lumină.

Din Ieromonah Hristostom Filipescu, Asculta, Priveste, Atinge, ed. PIM, Iași 2015, 163-164


Articole postate de același autor
3524

Ctitorul bisericii din Vasilcău, Ilarion CIOBANU, petrecut în veșnicie

Vineri, 6 octombrie 2017, Preasfințitul IOAN, Episcopul Sorocii, însoțit fiind de către Protoiereului Nicolae CRAVEȚ, Protopop de Soroca, Secretar al Vicariatului și paroh al bisericii „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din comuna Vasilcău, raionul Soroca a săvârșit prohodul vrednicului bărbat al neamului, cavaler al Ordinului Republicii și ctitor al bisericii „Cuvioasa Parascheva” din Vasilcău, Ilarion CIOBANU. În […]


Foto