Atelier de încondeiat ouă şi târg pascal la Liceul Teoretic „I.L. Caragiale”, or. Orhei

1612

Obiceiul de a încondeia oul este o tradiție veche a poporului nostru. Astfel, mai mulţi elevi, selectaţi din diverse clase ale Liceului Teoretic „I.L. Caragiale” din or. Orhei, au participat vineri, 28 aprilie 2017, la un atelier de încondeiat și colorat ouă. Alături de copii s-a aflat Dna Viorica Carciga, de la Asociația "Renașterea Obiceiurilor și Tradiții Românești din București.

"Liceul Teoretic „I.L. Caragiale” organizează periodic astfel de activităţi deosebit de interesante pentru elevi. În cadrul acestor evenimente îmbinăm învăţarea, lucrul  şi cu discuţiile.  Astfel, atât prin aceste ateliere cât şi prin alte activităţi duhovniceşti pe care le desfăşurăm, copiii noştri îşi dezvoltă şi anumite aptitudini practice, dar şi învaţă mai multe şi despre Biserica şi credinţă. Copilului îi trebuie oferită şi bucuria trăirii credinţei: iar când va cunoaşte această bucurie, atunci îşi va îndreaptă paşii spre biserică, pentru o simţi mai amplu şi a trăi în ea”, a spus părintele Iov (Cristea), nevoitor al mănăstirii Curchi şi profesor de religie în această instituţie de învăţământ. 

Tot în această, zi elevii liceului au avut ocazia să-şi valorifice obiectele, pe care le-au confecţionat în această săptămână, în cadrul unui târg pascal. 

Să păstrăm vie lumina frumosului în inimile noastre.


Articole postate de același autor
5934

Prof. dr. D. C. Dulcan: Stresul, ura, invidia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii

Stresul, care azi a luat proporţii gigantice, ura, mânia, îndoiala, neîncrederea în ceilalţi, invidia, gelozia provoacă în corp un pH acid, favorabil bolii. Depresia are şi ea un efect nociv asupra organis­mu­lui, nu doar că împiedică vindecarea, dar poate favo­riza debutul altor boli. Dar ştiaţi că şi frica ne face rău? Este bine cunoscut experimentul […]