În Duminica Orbului, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Petru a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

351

Pe 29 mai 2021, în Duminica Orbului, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, slujitorii Catedralei Episcopale dimpreună cu credincioșii prezenții au întâmpinat Ierarhul.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, cerându-se totodată sănătate și pace pentru întreaga omenire.

După citirea Sfintei Evanghelii, cu binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, Prot. Ștefan RÎMBU, cleric al Catedralei Episcopale a ținut un cuvânt de învățătură, prin care a explicat mesajul evanghelic despre minunea vindecării orbului din naștere.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a felicitat părintește, cu Sfânta Duminică, credincioșii prezenți, dorindu-le o săptămână binecuvântată.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Menționăm că la ora 6, la Catedrala Episcopală a fost săvârșită prima Sfântă Liturghie, oficiată de Prot. Nicolai BOIAN, iar răspunsurile liturgice au fost date de Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus tot de preoteasa Liliana ROTARI.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni
Foto: Arhid. VENIAMIN (Seculțan)

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
468

Duminica a VII-a după Paști, a Sfinţilor 318 Părinţi de la Sinodul I Ecumenic, la Catedrala episcopală din Soroca

În Duminica a VII-a după Învierea Domnului, a Sfinților 318 Părinți de la Sinodul I ecumenic (anul 325) de la Niceea, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca. În cadrul cuvântului predicatorial rostit, PS Ioan a evidențiat importanța și sensul duhovnicesc al […]