În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Episcopul Ioan a înălțat rugăciuni împreună cu drept-măritorii creștini soroceni pentru pacea în lumea întreagă, dar în special pentru pacea și încetarea războiului în Ucraina

894

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, 27 februarie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

În timpul slujbei, Episcopul Ioan a înălțat rugăciuni împreună cu drept-măritorii creștini soroceni pentru pacea în lumea întreagă, dar în special pentru pacea și încetarea războiului în Ucraina.

La predică, PS Ioan a accentuat sensul spiritual al Evangheliei din Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, evidențiind rolul faptelor bune în construirea unei autentice vieți duhovnicești, pentru că ele sunt mărturie a credinței și ale iubirii față de Dumnezeu și aproapele. Bunătatea, generozitatea, iubirea și moralitatea faptelor noastre sunt scări spre desăvârșire, către unirea cu Dumnezeu.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
3518

Deasa sau rara îm­părtășire?

Vă rugăm să ne spuneți mai multe despre acest moment al împărtășirii pentru că la noi oamenii s-au obișnuit să se împărtășească foarte rar, fapt care nu se înscrie pe linia tradiției creștine. Știu că în ultimele veacuri împărtășirea era rară și poate că și astăzi este așa. Actualmente, în mănăstirea noastră săvârșim Sfânta Liturghie și ne […]