În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, Episcopul Ioan a înălțat rugăciuni împreună cu drept-măritorii creștini soroceni pentru pacea în lumea întreagă, dar în special pentru pacea și încetarea războiului în Ucraina

580

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, 27 februarie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

În timpul slujbei, Episcopul Ioan a înălțat rugăciuni împreună cu drept-măritorii creștini soroceni pentru pacea în lumea întreagă, dar în special pentru pacea și încetarea războiului în Ucraina.

La predică, PS Ioan a accentuat sensul spiritual al Evangheliei din Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, evidențiind rolul faptelor bune în construirea unei autentice vieți duhovnicești, pentru că ele sunt mărturie a credinței și ale iubirii față de Dumnezeu și aproapele. Bunătatea, generozitatea, iubirea și moralitatea faptelor noastre sunt scări spre desăvârșire, către unirea cu Dumnezeu.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
257

Predică la Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

”Purtătorule de biruinţă Mare Mucenice Gheorghe, roagă pe Hristos Dumnezeu să mân­tuiască sufletele noastre” (Troparul Sfântului). Fraţi creştini, Odată cu sosirea frumosului anotimp al primăverii, când natura înconjurătoare se trezeşte la viaţă, creştinii prăznuiesc cea mai mare sărbătoare a lor, numită în cântările bisericeşti „praznic al praznicelor”, învierea Domnului, și care s-a dat spre moarte […]


Foto