„La un moment dat, Dumnezeu te întreabă ce ai făcut cu darurile de la El, dacă le-ai sporit, dacă ai înfrumusețat și viața altora cu ele”

1621

Este talentul marca talantului biblic? Cât de vinovat se face cel care nu cheltuie cu folos talantul primit, care nu-l înmulțește?

Da, intelectualul, omul cu har, omul de geniu sunt creditați de Dumnezeu cu cele mai alese daruri. La un moment dat Dumnezeu te întreabă ce ai făcut cu darurile, dacă le-ai sporit, dacă ai înfrumusețat și viața altora cu ele. Mare responsabilitate au oamenii cu talent, intelectualii, în fața națiilor lor, ei sunt răspunzători de rătăcirile, de căderile acestora.

E vreo contradicție între știință și credință?

Credința ajută știința, știința ajută credința. Dar unde e știință multă apare și mândrie multă.

 

(Adrian Alui Gheorghe, Părintele Iustin și morala unei vieți câștigate, Editura Credința Strămoșească, p. 92)


Articole postate de același autor
738

Duminica a XXVII-a după Cincizecime cinstită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

Pe 26 decembrie, 2021,în Duminica a XXVII-a după Cincizecime,  Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni. În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de slujitori și credincioșii prezenți. În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu soborul slujitorilor și credincioșii prezenți, au adus lui […]