„La un moment dat, Dumnezeu te întreabă ce ai făcut cu darurile de la El, dacă le-ai sporit, dacă ai înfrumusețat și viața altora cu ele”

763

Este talentul marca talantului biblic? Cât de vinovat se face cel care nu cheltuie cu folos talantul primit, care nu-l înmulțește?

Da, intelectualul, omul cu har, omul de geniu sunt creditați de Dumnezeu cu cele mai alese daruri. La un moment dat Dumnezeu te întreabă ce ai făcut cu darurile, dacă le-ai sporit, dacă ai înfrumusețat și viața altora cu ele. Mare responsabilitate au oamenii cu talent, intelectualii, în fața națiilor lor, ei sunt răspunzători de rătăcirile, de căderile acestora.

E vreo contradicție între știință și credință?

Credința ajută știința, știința ajută credința. Dar unde e știință multă apare și mândrie multă.

 

(Adrian Alui Gheorghe, Părintele Iustin și morala unei vieți câștigate, Editura Credința Strămoșească, p. 92)


Articole postate de același autor
188

Ultima parte a Canonului Mare la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

În joia din prima săptămână a Postului Mare, la Catedrala Mitropolitană din Chișinău au răsunat din nou clopotele, chemând creștinii la rugăciunea pocăinței. În această ultimă zi de citire a Canonului Mare a Sfântului Andrei Criteanul, săvârșit de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir și slujitorii Catedralei în cadrul Slujbei Pavecerniţei Mari, credincioșiii din nou au venit, […]