Sfânta Liturghie de sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului săvârșită la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

255

Vineri 14 octombrie, 2022, de  Sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului și a Icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni de la Hîrbovăț, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni.

În dimineața zilei Ierarhul a fost întâmpinat de slujitorii catedralei și credincioșii prezenți.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de slavă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările și ajutorul ce îl revarsă părintește peste omenire, aducându-se rugăciuni și cântări de laudă și cinstire Maicii Domnului, cerându-se ca să acopere de tot răul omenirea, cu cinstitul ei omofor.

După rugăciunea Tatăl nostru…, înainte de a fi împărtășiți copiii și credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie, prot. Ștefan RÎMBU, cu binecuvântarea Ierarhului, a ținut un cuvânt de învățătură în care a relatat aspecte istorice și duhovnicești legate de sărbătoare zilei de astăzi, vorbind totodată și de importanța și necesitatea cinstirii cuviincioase a Icoanei Maici Domnului de la Hîrbovăț, care de asemenea, așa cum s-a și amintit, este sărbătorită astăzi.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a felicitat părintește credincioșii prezenți, cu Sfânta Sărbătoare, îndemnându-i părintește să o cinstească cuviincios pe Maica Domnului, mulțumindu-i că ea ca o mamă iubitoare ne acperă de cele rele cu cinstitul ei omofor.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

Sursa: episcopia-ungheni.md


Articole postate de același autor
402

PS Siluan a oficiat Sfânta Liturghie și sfințirea prestolului la Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din s. Fedoreuca, r. Orhei

Sâmbătă, 30 aprilie 2021, în ziua prăznuirii Sfântului Cuvios Alexandru de Svir, Preasfinţitul Siluan, Episcop de Orhei, având binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Sfânta Cuvioasa Parascheva” din s. Fedoreuca, r. Orhei. În dimineața zilei, Ierarhul Orheiului a fost întâmpinat de către părintele paroh, […]


Foto