În Duminica după Nașterea Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit la Mănăstirea cu hramul „Sf. Mironosițe Marta și Maria”, Hagimus

851

În ultima zi a anului 2018, conform calendarului vechi neîndreptat, la Odovania praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, în Duminica după Nașterea Domnului, ÎPS Mitropolit Vladimir a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala principală a Mănăstirii cu hramul „Sf. Mironosițe Marta și Maria”, Hagimus.

La Sfânta Liturghie alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, PC Arhim. Andrei (Cotruță), Duhovnicul Mănăstirii și un sobor de slujitori.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul de maici al Mănăstirii.

După Liturghie, Mitropolitul Vladimir a săvârșit un Tedeum de mulțumire, iar mai apoi i-a felicitat pe credincioși, urându-le tuturor un nou an cu sănătate și sporire în credință. În continuare Înaltpreasfinția Sa a vorbit tuturor celor prezenți, îndemnându-i la toată fapta cea bună, la pace și înțelegere întru biruința Credinței și spre dobândirea Împărăției Cerurilor.

Spre final, mai multe cete de colindători au bucurat adunarea drept-măritoare cu un șirag de alese colinde străbune.

În încheierea sărbătorii, conform tradiţiei, Egumena Marta (Cușnir), stareța Mănăstirii, împreună cu maicile au invitat pe toți cei prezenți  la agapa creștină.

Mănăstirea „Marta și Maria” este un pilduitor exemplu de unitate și hărnicie îmbinate cu rugăciune, care într-o perioadă scurtă a intrat în inima credincioșilor din întreaga țară.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
3068

De ce oamenii iartă dar nu pot uita?

De ce oamenii iartă dar nu pot uita? De ce oamenii spun ,,te iert” dar la repetarea greșelii sau la o altă greșeală îți reproșează toate greșelile anterioare? De ce oamenii iartă dar la un moment prielnic de ceartă varsă multă răutate asupra ta? S-a întîmplat că te-ai certat cu cineva dar apoi v-ați împăcat. Cu […]


Foto