Actualitate

În Duminica Cuvioasei Maria Egipteanca, Episcopul Ioan al Sorocii a slujit în biserica „Sf. M. Mc. Dimitrie” din Soroca

1512

În Duminica a V-a din Postul Mare, a Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a săvârşit Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Soroca.

Împreună cu Episcopul Vicariatului de Soroca s-a rugat Prot. mitr. Nicolae Craveț, parohul bisericii și numeroși creștini veniți să ceară mijlocirea Sfintei Maria Egipteanca în fața Domnului, precum și să mulțumească Atotțiitorului pentru milostivirea și îndurarea Sa cea nemărginită.

În cuvântul rostit după citirea textelor evanghelice rânduite, Episcopul Sorocii a vorbit despre importanța pocăinţei în vederea dobândirii mântuirii, conform exemplului Sfintei Maria Egipteanca.

La momentul potrivit din timpul Liturghiei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Vladimir, tânărul Liviu Cernei, absolvent al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, a fost hirotonit în treapta de diacon pentru biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din municipiul Soroca.

Sfânta Maria Egipteanca a trăit în a doua jumătate a secolului al IV-lea și începutul celui de-al V-lea. Viaţa sa, una dintre cele mai cunoscute istorii ascetice din toate timpurile, a fost scrisă de Sfântul Sofronie, Patriarhul Ierusalimului.

Duminica viitoare, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica a VI-a din Postul Mare – Duminica Floriilor.

sursa http://ioanmosnegutu.info


Articole Asemănătoare
1

Duminica după Botezului Domnului – Începutul propovăduirii…

În Duminica după Botezului Domnului, Preasfințitul Părinte Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala episcopală „Adormirea Maicii Domnului”, din oraşul Soroca. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat înțelesurile Pericopei Evanghelice de la Matei în care se vorbește despre Începutul propovăduirii […]

Articole postate de același autor
2476

Vrem să ne mântuim?

Din punctul de vedere al deplinei noastre responsabilităţi cred că filosofii existenţialişti au dreptate. Scuza „împrejurările mi-au fost potrivnice” nu e invocată decît de cei slabi şi nehotărîţi. Pentru o personalitate puternică – dintre acelea cărora Alain le spunea firi de crocodil: Goethe, Descartes, Stendhal, Spinoza – împrejurările sunt mai curînd ceea ce istoricul Arnold Toynbee numeşte […]