Cuvioasa Maria Egipteanca a fost prăznuită în Duminica a V-a a Postului Mare prin Liturghie arhierească la Mănăstirea Curchi

571

Astăzi, în Duminica a V-a din Post Mare, când Sfânta Biserică ne cheamă să ne întoarcem cu totul la Hristos, punându-ne înainte ca minunată pildă de pocăinţă pe Cuvioasa Maria Egipteanca, a avut loc o frumoasă întâlnire și comuniune euharistică în cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii arhierești, între slujitorii Sfintei Mănăstiri Curchi, în frunte cu Egumenul ei – PS Episcop Siluan al Orheiului, și poporul bine-credincios al lui Dumnezeu.

În cadrul serviciului divin, Egumenul mănăstirii a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură cu prilejul celebrării Cuvioasei Maici Maria Egipteanca.

Pornind de la pericopele evanghelice care s-au citit astăzi, ierarhul Orheiului le-a vorbit credincioșilor despre adevărata fericire pe pământ. În acest sens, Preasfinția Sa a adus în fața celor prezenți o mulțime de exemple de oameni luminați și aleși ai lui Dumnezeu, care au reușit să depășească deșertăciunile acestei lumi, în care, după mari eforturi, reușim să găsim liniștea și adevărata fericire.

De asemenea, PS Sa a mulțumit credincioșilor prezenți, care s-au împărtășit cu Sfintele Taine în cadrul Sfintei Liturghii, pentru felul în care susțin Sfânta Mănăstire Curchi, prin participarea lor activă la sfintele slujbe, atât în perioada postului, cât și în afara lui, rugându-L pe Mântuitorul Hristos să le răsplătească tuturor după credința lor și să le împlinească toate cererile lor către mântuire, căci numai ajutorul și puterea divină pot schimba și izbăvi această lume de suferință.

Răspunsurile la strană au fost oferite de membrii Corului arhieresc al mănăstirii Curchi.

sursa http://manastireacurchi.md


Articole postate de același autor
958

Stagiu de formare continuă la Religie pentru pedagogii de la Căușeni

Timp de trei săptămâni Liceul Teoretic Ion Creangă din or. Căușeni a găzduit Cursurile de formare profesională continuă la disciplina opțională Religie, pentru pedagogii care predau această disciplină în raion. Cursurile au fost organizate de către Institutul de Științe ale Educației în parteneriat cu Cabinetul metodic din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Direcţia Educaţie Căuşeni. Deoarece […]