Cununie oficiată în Penitenciarul nr. 2 – Lipcani

312

Un deţinut din Penitenciarul nr.2-Lipcani şi aleasa sa de la libertate și-au jurat credinţă şi iubire în faţa lui Dumnezeu și au spus „Da” în fața preotului și a reprezentantului Agenţiei Servicii Publice, la finele săptămânii precedente.

Chiar dacă Taina Sfintei Cununii a fost oficiată în penitenciar, aceasta nu s-a deosebit de una de la libertate. Îmbrăcaţi în haine de sărbătoare, în prezența nașilor, mirii şi-au oficiat căsătoria, respectând toate tradițiile legate de căsătorie.

Căsătoria în rândul persoanelor private de libertate este un factor firesc, familia fiind cea care le oferă sprijinul necesar atunci când se confruntă cu obstacolele vieţii, iar susţinerea şi încrederea celor dragi îi motivează să preia un comportament pro-social în perioada detenţiei, orientat spre reintegrarea eficientă în societate.

Menționăm că, de la începutul anului curent, în rândul persoanelor private de libertate au fost înregistrate 86 de căsătorii.

Sursa: anp.gov.md


Articole postate de același autor
649

Redeschiderea Mănăstirii Arbore și instalarea starețului

Ziua prăznuirii Soborului Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului, 7 ianuarie 2022, a fost un moment de înaltă trăire duhovnicească pentru credincioșii din localitatea Arbore, județul Suceava. Bucuria primirii binecuvântării arhierești a Preasfințitului Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a fost sporită de cea a instalării starețului Mănăstirii Arbore – monument istoric, […]


Foto