În Duminica a IV-a după Paști, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în parohia reprezentanței Bisericii Ortodoxe din Moldova din Moscova

276

În Duminica a IV-a după Paști, ÎPS Mitropolit Vladimir a liturghisit în parohia reprezentanței Bisericii Ortodoxe din Moldova din Konkovo, Moscova (Храм Троицы Живоначальной в Конькове).

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni soborul preoțesc și enoriașii parohiei.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohial, condus de doamna reghent Larisa Artiușenko.

După momentul împărtășirii credincioșilor, soborul preoțesc în frunte cu Înaltpreasfințitul Vladimir au înconjurat biserica cu citirea evangheliilor, după care a fost oficiat un Tedeum.

La final, ÎPS Mitropolit Vladimir a rostit un cuvânt de învăţătură, adresând totodată și un mesaj de mulțumire clerului și credinoșilor, cu ocazia rugăciunii comune.

***

Amintim, că printr-o ordonanță a Sanctității Sale Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii Chiril, din 12 aprilie 2021, pe lângă biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, orașul Moscova (Храм Троицы Живоначальной в Конькове), a fost instituită Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Prin decretul Patriarhului, paroh al bisericii „Sfânta Treime” din Konkovo a fost numit Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir, cu eliberarea Înaltpreasfinției Sale din funcția de paroh al sfântului locaș cu hramul „Intrarea în biserică a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu” din Barâși, or. Moscova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
2544

Cine este obsedat de dreptate nu poate ierta, pentru că nici nu poate iubi

Nu poate înţelege şi nici practica iertarea cel stăpânit de îndreptăţirea de sine. Acela va fi permanent blocat în argumentele care-i justifică atitudinea sa faţă de ceilalți. Cine este obsedat de dreptate nu poate ierta, pentru că nici nu poate iubi. Acela percepe viaţa la schimb, mercantil: aşteaptă mereu să primească atât cât dă. Omul […]


Foto