Episcopul Ioan al Sorocii a liturghisit în parohia „Adormirea Maicii Domnului” din s. Sălcuța, r. Căușeni

634

Luni, 24 mai 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, a slujit Sfânta Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din satul Sălcuța, raionul Căușeni.

Cu prilejul aniversării a 45 de ani ai vieții și 25 de ani de slujire jertfelnică Sfintei Biserici, parohul bisericii, protoiereul Nicolae JELIHOVSCHI, a fost decorat cu „dreptul de a săvârși Sfânta Liturghie cu ușile împărătești deschise până la rugăciunea Tatăl nostru”.

După slujbă a fost sfințită cantina socială din curtea bisericii.

A urmat o vizită și o discuție de suflet cu cadrele profesoral-didactice și elevii Liceului Teoretic „Meșterul Manole” din localitatea Sălcuța, raionul Căușeni.

Episcopul Ioan a adus sincere mulțumiri Dnei director Liuba PLEȘCA, profesorilor și elevilor instituției pentru această întâlnire cordială!

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
477

Ceasurile Împărătești, Obednița și Dumnezeiaca Liturghie a Sfîntului Vasile cel Mare unită cu Vecernia la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei în ajunul mărețului praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos

În ajunul mărețului praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Înaltpreasfințitul Nicodim, Arhiepiscop de Edineț și Briceni, a oficiat slujba Ceasurilor Împărătești, Obednița și Dumnezeiaca Liturghie a Sfîntului Vasile cel Mare unită cu Vecernia la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei. După slujbă a fost scoasă în mijlocul bisericii în procesiune solemnă Icoana Nașterii Domnului, […]


Foto