Actualitate

Icoana Maicii Domnului „Umilenie” a fost întâmpinată la Mănăstirea Ciuflea

92

Cu binecuvântarea Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, în această seară, la Sfânta Mănăstire „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron, Ciuflea” a fost adusă Icoana Maicii Domnului „Umilenie” din localitatea Lokoti, reg. Breansk, Federația Rusă.

Sfințenia a fost întâmpinată cu multă evlavie de către clerul mănăstirii în frunte cu PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, de obștea monahală, precum și de numeroși credincioși.

m, după care a urmat slujba privegherii în cinstea Sf. Mare Mucenic Pantelimon.

Icoana Maicii Domnului „Umilenie” va fi expusă spre închinare în Catedrala Mănăstirii până la data de 21 august.

Îndemnăm creștinii să participe marți, 9 august, începând cu orele 7.00, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, după care se va oficia Taina Sf. Maslu de obște cu participarea a 7 preoți.

***

Icoana Maicii Domnului „Umilenie”, este o copie a icoanei la care se închina Sfântul Serafim de Sarov. Icoana are o istorie aparte. O femeie din localitatea Lokoti, regiunea Breansk, a cumpărat un calendar expirat și l-a pus pe perete pentru a cinsti chipul Maicii Domnului de pe el. La scurt timp, anume la 2 noiembrie 1999, chipul Maicii Domnului a început să izvorască mir. Când a vrut să-l ia de pe perete, creștina a avut o mare surpriză.

“Dacă partea din față a calendarului era tipărită pe cea mai simplă hârtie, iar în spate era pur și simplu hârtie albă, când au scos imaginea de pe perete, au văzut că pe partea reversă a hârtiei, Maica Domnului și-a reprofilat chipul. Iată de ce această icoană este neobișnuită” – spune custodele icoanei, Iurie Şişcov, Rusia.

Icoana a căpătat două fețe identice și nimeni nu s-a încumetat să acopere una din ele. Sfințenia a făcut multe tămăduiri de cancer, iar femei care nu puteau naște, rugându-se înaintea Maicii Domnului, s-au vindecat și au născut copii sănătoși.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu miluiește-ne pre noi!

sursa http://ciuflea.md/


Articolul Precedent
Articole Asemănătoare
206

Să sporim în sfinţenie!

Sfântul să se sfinţească şi mai mult. Deviza noastră a tuturor, şi a duhovnicilor, şi a monahilor, şi a mirenilor, aceasta trebuie să fie: să sporim în sfinţenie. Să nu stagnăm. Capitalul cel mai mare, cel mai bun, cel mai important, cel mai puternic pentru drumul nostru este sfinţenia! Sfânt este Dumnezeu şi întru sfinţi se odihneşte. Omul sfânt nu oboseşte pe […]

Articole postate de același autor
11161

Ce seamănă omul, aceea va şi secera

Un bătrân locuia împreună cu fiul şi cu nora sa, care aveau un băieţel de 4 ani. Mâinile celui vârstnic tremurau tot timpul, ochii îi erau înceţoşaţi, iar paşii uşor împleticiţi. Întreaga familie mânca împreună la aceeaşi masă, însă mâinile nesigure ale bătrânului şi vederea lui tot mai slăbită îl puneau mereu în încurcătură. Boabele […]