Filantropia a fost o prioritate în 2016

1821

Biserica Ortodoxă Română a cheltuit în anul 2016, pentru susținerea activităților de asistență socială și filantropică și pentru sprijinirea sinistraților, 95.841.602 lei.

Această sumă a fost evidenţiată în raportul – sinteză al activității ecleziale prezentat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în ședința anuală a Consiliului Național Bisericesc care a avut loc în 7 februarie 2017 la Reședința Patriarhală.

În ședința Consiliului Național Bisericesc, Părintele Patriarh a menționat că cifrele prezentate se referă doar la activitățile înregistrate de parohii și mănăstiri la Centrele Eparhiale.

În această sumă nu intră o mulțime de activități caritabile ale parohiilor și mănăstirilor în favoarea bolnavilor, bătrânilor, copiilor și săracilor care nu au fost cuantificate financiar și, ca atare, nici raportate sistematic Centrelor Eparhiale, a explicat Patriarhul.

Aflăm de la Preafericirea Sa faptul că prioritățile Bisericii Ortodoxe Române în anul 2016 au fost: viața spirituală și educația religioasă a tinerilor, ajutorarea oamenilor cu probleme de sănătate, dar și sprijinirea persoanelor sărace.

Prin toate aceste acțiuni social-filantropice întreprinse în anul 2016, Biserica Ortodoxă Română continuă tradiția sa multiseculară de a fi sprijin și încurajare pentru cei aflați în nevoi, a adăugat Părintele Patriarh.

Consiliul Național Bisericesc, care s-a întrunit astăzi în Capitală, este format din doisprezece membri: șase mireni și șase clerici din Mitropoliile ortodoxe din țară.

La finalul ședinței, Părintele Patriarh a mulțumit tuturor celor care susțin activitățile Bisericii și se implică în misiunea ei.

Mâine se va întruni la București și Adunarea Națională Bisericească. Aceasta va aproba raportul întocmit de Consiliul Național Bisericesc și va formula propuneri pentru dezvoltarea activităților Bisericii.

Lucrările Adunării vor avea loc în Aula Teoctist Patriarhul a Palatului Patriahiei.

sursa http://basilica.ro/


Articole postate de același autor
2462

Cu cât mai greu va batjocoreste, cu atât mai multa blândete aratati-i…

Când vedeti un om iesit din fire, cu atât mai mult nu-i faceti împotrivire. Nebunia lui de aceasta are nevoie, ca sa se produca. Cu cât mai greu va batjocoreste, cu atât mai multa blândete aratati-i… Cu omul acesta e ca si cu cel prins de friguri, caruia trebuie sa-i facem pe plac, când raul […]


Foto