De Adormirea Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir s-a aflat în mijlocul enoriașilor Catedralei mitropolitane

126

Sâmbătă, 28 august 2021, de Adormirea Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir s-a aflat în mijlocul enoriașilor Catedralei Mitropolitane din Chișinău, unde a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, s-au rugat Prot. mitr. Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan și eclesiarh al Catedralei mitropolitane, Prot. Ioan Brașoveanu, preot-misionar în Italia și un sobor de preoți și diaconi adunați să împărtășească împreună bucuria slujirii praznicale.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este cea mai de seamă dintre sărbătorile Preasfintei Fecioare Maria, Născătoarea de Dumnezeu.

Sfânta Scriptură nu relatează nimic despre Adormirea Maicii Domnului. În schimb, cântările şi imnele de la Vecernia şi Utrenia sărbătorii relevă tradiţia Bisericii în această privinţă.

Adormirea Maicii Domnului este ultima dintre sărbătorile împărătești ale anului bisericesc. Ea ne aduce aminte de vocația vieții veșnice la care omul este chemat.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al Catedralei Mitropolitane condus de dna dirijor Angela Angheni.

La Vohodul mic, preotul-misionar Ioan Brașoveanu, paroh al bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” din orașul Trieste, Italia, a fost decorat cu dreptul de a purta cruce cu pietre scumpe, iar preotul Eugen Bîtcă, cleric al bisericii „Tuturor Sfinților” din mun. Chișinău a primit dreptul de a purta palița.

În timpul Serviciului divin au avut loc două hirotonii: diaconul Petru Slobozian a fost hirotonit în treapta de preot, pe seama parohiei cu hramul Sf. Arh. Mihail și Gavriil din s. Țânțăreni, r. Anenii Noi, iar studentul ATOM, anul III, Adrian Lesnic, în treapta de diacon.

La finalul Sfintei Liturghii, numeroșii credincioși participanți la sărbătoare au primit învățătură duhovnicească despre importanța zilei de astăzi, fiind îndemnați să se roage Preasfintei Născătoare pentru ajutor și mijlocire în faţa Dreptului și Bunului Judecător.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
748

Vremuri grele și primejdioase străbat azi societatea

Trăim astăzi într-o societate în care omul este nu doar o fiinţă modernă, ci și una singură, egoistă și lipsită de sentimentele care înnobilează sufletul. O asemenea ființă nici măcar nu mai are capacitatea de a conştientiza că trăiește fără prezenţa lui Dumnezeu. În acest caz, este foarte greu de spus că omul este chipul […]