Festivalul ortodox ”Hristos a înviat!” la a 20-a ediție, desfășurat în sat. Cruglic

513

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, luni 25 aprilie 2022, în Casa de Cultură a s. Cruglic r. Criuleni s-a desfășurat tradiționalul festival ortodox pascal ”Hristos a înviat!”.

Festivitatea a fost organizată de Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni în parteneriat cu Secția Cultură Criuleni. La deschidere au luat cuvânt dna Valentina Bobeico, Șefa Direcției Cultură Criuleni, PC părinte prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni și dl Niculai Iurii, Primarul s. Cruglic.

Un cuvânt de felicitare din partea Întâi Stătătorului Mitropolit Vladimir a ținut PC părinte prot. mitr. Nicolae Ciobanu, paroh al bisericii ”Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din localitate și Președinte al Sectorului Sinodal Activități Culturale. Pentru activități prodigioase și de lungă durată dna Silvia Ciorbă, Directoarea Casei de Cultură Cruglic, a fost decorată cu înalta distincție bisericească medalia jubiliară „25 de ani de activitate a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova – Mitropolitul Vladimir”.

În scenă au evoluat 16 colective folclorice și coruri bisericești, care ne-au bucurat cu un bogat repertoar al pieselor pascale și cu un fastuos colorit vestimentar tradițional. Meșterii populari și copiii din localitate au prezentat numeroase expoziții pascale.

La final toți participanții au primit Diplome de participare și cadouri din partea organizatorilor.

A fost o multașteptată sărbătoare de suflet pentru toată lumea. Mulțumim respectuos tuturor celor implicați în buna organizare a desfășurării festivalului!

Hristos a înviat! Adevărat a înviat!

Sursa: protopopiat-criuleni-dubasari.md


Articole postate de același autor
791

PS Siluan, Episcopul Orheiului, a liturghisit de Sărbătoarea Întâmpinării Domnului la Catedrala Mitropolitană din Chișinău

„Astăzi aleasa Maică merge de la Betleem la Ierusalim, iar dumnezeiescul Prunc Iisus în brațele ei ca un nor ușor este purtat. Iar noi, nevrednicii, întâmpinând pe Împăratul Slavei și pe Maica Fecioară Preasfântă, împreună cu bătrânul Simeon cântăm celei binecuvântate: Vino, Preacurată, Domnul este cu Tine și prin Tine împreună cu noi!” În ziua […]