Festivalul-concurs de Muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu” desfășurat la Soroca

487

În ziua de marți a Săptămânii Luminate, 30 aprilie 2019, în incinta Palatului de Cultură a municipiului Soroca s-a desfășurat cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului-concurs de Muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu” sub auspiciile Vicariatului de Soroca a Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove și a Consiliului Raional Soroca.

La acest eveniment cultural-bisericesc au participat colective corale, ansambluri vocale, coruri bisericești din raionul Soroca.

Invitați de onoare au fost membrii Corului „Milcovia”, Parohia Broșteni, Județul Vrancea, România, dirijor Daniel BAHNEA.

Toți participanții au primit diplome și premii bănești din partea Episcopului Ioan al Sorocii și a Consiliului Raional Soroca.

De Premiul Mare s-a învrednicit Corul Claselor Mari „BELCANTO”, Școala de Arte „E. Coca” din mun. Soroca, dirijor – Ludmila SAMARIN.

În holul Palatului de Cultură a fost organizată o Expoziție pascală.

La finalul evenimentului, Preasfințitul episcop Ioan a adresat participanților și spectatorilor cuvânt de binecuvântare, felicitare și prețuire, urându-le să rămână fideli mărturisitori ai Învierii Domnului prin promovarea muzicii bisericești.

Sursa: www.ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1220

Moaştele Sfântului Nicolae au ajuns la Moscova (Foto, video)

O ceremonie impresionantă a fost celebrată în catedrala Mântuitorului din Moscova, unde a fost depuse moaştele Sfântului Nicolae. Racla sfântului, adăpostită de o biserică din Italia, se va afla, timp de aproape două luni, în Rusia, după un acord încheiat de Papă cu patriarhul bisericii ortodoxe ruse.  Sfântul Nicolae se numără printre cei mai veneraţi […]