Episcopul Sorocii a participat la festivitatea dedicată încheierii studiilor absolvenților Academiei de Teologie Ortodoxă din Kiev – promoția 2021

190

În contextul vizitei în orașul Kiev, marți 15 iunie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit VLADIMIR și la invitația Preasfințitului SILVESTRU, Episcop de Belogorod, Rector al Academiei și Seminarului de Teologie Ortodoxă din Kiev, Preasfințitul IOAN, Episcop de Soroca, Vicar al Mitropoliei Moldovei, a participat, împreună cu Arhiepiscopul SAVA de Tiraspol și Dubăsari, la manifestarea oficială, dedicată absolvirii Academiei Teologice din Kiev a promoției anului 2021.

În dimineața zilei a fost săvârșită Sfânta Liturghie în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” a Lavrei Pecerska de către Preafericitul ONUFRIE, Mitropolitul Kievului și al întregii Ucraine, însoțit de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi.

În continuare, a avut loc solemnitatea de înmânare a diplomelor de studii absolvenților.

Cu acest prilej, PS IOAN adresat mesajul de felicitare al Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova Preasfințitului episcop SILVESTRU, Rector al Academiei Kievene, profesorilor prezenți și absolvenților Școlii Teologice Movilene.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1212

Cum și de ce postim pe 29 august/11 septembrie?

Sfântul Ioan Botezătorul îl mustrase pe Irod în repetate rânduri pentru traiul lui nelegiuit cu Irodiada, soția fratelui său, și din această cauză, Irodiada îl ura. Sărbătorindu-și Irod ziua de naștere, i-a adunat pe boierii săi, pe voievozi, pe cei mai mari şi pe toate căpeteniile Galileei şi le-a făcut un ospăţ mare. La acest […]