Episcopul Ioan al Sorocii a oficiat Canonul Sfântului Andrei Criteanul la biserica Sf. Mare Mucenic Dimitrie din Soroca

428

În seara zilei de maţi din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti, PS Ioan, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan a citit cea de-a doua parte a Canonului Sf. Andrei Criteanul la biserica Sf. Mare Mucenic Dimitrie din Soroca în prezența credincioșilor care au venit să pună început bun acestei perioade de înfrânare şi de sporire a rugăciunii pentru purificare şi sporire duhovnicească.

Chipul fiecărui creştin vorbea de trăirea profundă a acestor momente sobre şi solemne, ce au puterea de a transpune pe cei cu credinţa vie şi curată într-un alt spaţiu, străin de grijile şi preocupările lumeşti.

Canonul citit în această seară cât și toate celelalte rugăciuni și servicii divine tipice Postului Mare, au menirea de a ajuta creștinul să dobândească pocăința cea adevărată și smerenia, de aceea toți credincioșii sunt chemați la sfintele biserici pentru a se apropia de Dumnezeu și pentru a trăi Cuvântul Evangheliei.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole postate de același autor
2429

Ariciul în noaptea de Paști

Povestea cu ariciul s-a întâmplat de Paști, pe 24 aprilie 2011, în orașul Drochia. Aș putea să vă relatez doar momentul culminant, dar rupt din context, nu mai are același farmec. Așa că voi începe cu începutul… Eram în pline pregătiri pentru emigrare. Ne mai rămăsese o lună până ne luam zborul. Toate gândurile noastre […]


Foto