Episcopul Ioan al Sorocii a citit Acatistul Acoperământului Maicii Domnului la Catedrala Mitropolitană

1329

Condacul 1:
Apărătoarei şi conducătoarei neamurilor creştineşti, călăuzitoarei şi izbăvitoarei, cântări de laudă aducem noi, credincioşii care ne-am adunat înaintea Sfintei Tale Icoane, iară Tu, Sfântă Stăpână Născătoare de Dumnezeu, ca Ceea ce ai îndurări nespuse, primeşte rugăciunea noastră ce o aducem înaintea Sfintei Tale Icoane Făcătoare de Minuni, ca în umilinţa inimii să-Ţi cântăm: Bucură-Te, cea plină de dar Născătoare de Dumnezeu Fecioară, Laudă Hârbovăţului şi a Moldovei Ocrotitoare.

În dimineața zilei de vineri, 22 februarie 2019, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Mitropolit Vladimir, PS Părinte Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a citit Acatistul la Icoana Maicii Domnului de la Hârbovăţ – Ocrotitoarea Moldovei, în Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din mun. Chișinău, având alături pe părintele Secretar mitropolitan și eclesiarh al Catedralei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, împreună cu soborul de slujitori.

Icoana Maicii Domnului de la Hârbovăț a fost și rămâne a fi o adevarată ocrotitoare a credincioșilor din țara noastră.

În fiecare zi de vineri, în faţa acestei sfinte icoane se săvârşeşte Acatistul de către preoţii slujitori ai Catedralei şi cei veniţi din împrejurimi.

Creştinii din întreaga ţară vin şi se închină înaintea cinstitului chip a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu înălţând rugăciuni de cerere și de mulțumire. Această icoană este foarte importantă, nu numai prin valoarea spirituală ci şi prin istoria ei seculară.

 * * *

Amintim, că la Catedrala Mitropolitană în aceste zile se află spre închinare creștinilor și Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului „Ajutătoarea celor smeriți” (Призри на смирение).

Credincioşii drept-măritori vor avea posibilitatea să înalțe rugăciuni Împărătesei Cerurilor, prin Icoana Sa Făcătoare de Minuni „Ajutătoarea celor smeriți” (Призри на смирение), până în Duminica Ortodoxiei – prima Duminica a Postului Mare.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
4098

Iubirea și rugăciunea unei soții i-au salvat soțul de la moarte

Cândva, un creștin, în timp ce săpa cu mulți alții într-o carieră de piatră, o stâncă s-a prăbușit și a strivit mulți muncitori. Femeia unuia dintre aceștia, doamna Arghiro, considerându-l mort deja pe soțul ei, a dat unui preot tot ceea ce putuse din strictul ei necesar spre a face 40 de Sfinte Liturghii pentru […]