Duminica lui Zaheu Vameșul | PS Ioan a liturghisit în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din Soroca

867

În Duminica lui Zaheu Vameșul, 6 februarie 2022, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Soroca.

După citirea Evangheliei, Episcopul Ioan a mângâiat credincioșii cu o predică de suflet, în care a evidențiat momentul istoric al trecerii Mântuitorului Hristos prin localitatea Ierihon şi întâlnirea Mântuitorului cu vameșul Zaheu:

„Din episodul întâlnirii Mântuitorului Hristos cu vameșul Zaheu învățăm și noi că putem să ne schimbăm viața în bine din proprie inițiativă, nu așteptând să fim pedepsiți, nici certați cu boală, cu suferință ori cu mustrări, ci cugetând la multa bunătate a lui Dumnezeu și la dorința Lui de a intra în casa sufletului nostru.

Iisus Hristos Mântuitorul ne caută necontenit pe fiecare dintre noi, ca și noi să-L căutăm pe El, Izvorul vieții fericite.

Evanghelia acestei duminici este plină de învățături duhovnicești, iar concluzia ei, exprimată prin cuvintele Mântuitorului: „Fiul Omului a venit să caute și să mântuiască pe cel pierdut” este un motiv de nădejde și încurajare pentru noi toți.

Să-L rugăm şi noi pe Hristos Domnul să ne ajute să ne schimbăm viața. Să devenim mai buni în Hristos și să săvârșim fapte bune ca roade ale bunătății Lui lucrătoare în noi, spre slava Preasfintei Treimi și spre a noastră mântuire! Amin.”

Duminica viitoare, 13 februarie 2022, a Vameşului şi Fariseului marchează în Biserica Ortodoxă începutul Perioadei Triodului, ce ține până în Sâmbăta Mare (înainte de Paști), în total 10 săptămâni.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
2247

Iubirea e tare greu de dus, când e purtată în afara lui Dumnezeu

Apostolii se aflau pe mare și, după ce toată noaptea nu au prins niciun pește în mreje, vine Iisus și le spune să arunce mrejele din nou. Apostolii fac întocmai și prind pește mult, iar Petru, văzând una ca asta, merge la Iisus și-I spune: “Doamne, eu sunt om păcătos, pleacă de la mine!” M-am […]