Duminica a XXV-a după Cincizecime, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău

514

În Duminica a XXV-a după Cincizecime, 18 noiembrie 2018, Înaltpreasfințitul Părinte Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din municipiul Chișinău. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul arhieresc mixt al Catedralei Mitropolitane.

Alături de Întâistătător au înălțat rugăciuni Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan și soborul preoțesc al Catedralei centrale.

Pericopa Evangheliei din Duminica a XXV – a după Cincizecime, ne istorisește minunea Învierii fiicei lui Iair, săvârșită de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Învierea fiicei lui Iair dimpreună cu celelalte învieri relatate în Sfintele Evanghelii îl arată pe Hristos ca stăpânitor al vieții și al morții și prevestește deja învierea Sa a treia zi din mormânt pentru noi și pentru a noastră mântuire.

Minunea Învierii fiicei lui Iair, ne încredințează că Dumnezeu ne iubește și dragostea Lui se vădește în toate darurile pe care ni le face, însă trebuie să prețuim dragostea aceasta și să o împărtășim și celorlalți.

La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, numeroşi credincioşi, printre care foarte mulţi copii, au primit împărtăşirea cu Sfintele Taine.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și binecuvântările arhierești au adus pace și lumină pe chipurile celor prezenți. Or, participarea la slujba Sfintei Liturghii este trăirea anticipată a slavei Împărăției lui Dumnezeu.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

 


Articole postate de același autor
914

Training pentru participanții la proiectul social ce se desfășoară cadrul Episcopiei de Edineț și Briceni

În perioada 7-8 martie 2016, cu binecuvîntarea Prea Sfințitului Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, la sediul eparhial s-au desfășurat cursuri de instruire pentru preoții parohi, voluntarii maturi și tineri din parohiile în cadrul cărora se desfășoară proiecte sociale susținute de Asociația Obștească „Ajutorul Creștin din Moldova”. Obiectivul trainingului a fost inițierea participanților în desfășurarea […]