Duminica a VI-a după Învierea Domnului, a Orbului, la Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din capitală

613

În Duminica a VI-a după Învierea Domnului, a Orbului, 29 mai 2022, având binecuvântarea Înaltpreasfințitului VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Preasfințitul Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a săvârșit împreună cu soborul de slujitori Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană „Nașterea Domnului” din capitală.

În cuvântul predicatorial, ierarhul a evidenţiat învăţăturile desprinse din textul biblic citit astăzi de la Sf. Ev. Ioan, capitolul 9, versetele de la 1 la 38, care ne prezintă Vindecarea orbului din naştere de Mântuitorul Iisus Hristos.

Duminica de astăzi este ultima duminică a perioadei pascale. Joi, 2 iunie, Biserica Ortodoxă va sărbători Înălțarea Domnului.

Sursa: ioanmosnegutu.info


Articole postate de același autor
1978

Viața Sfinților Mucenici Adrian și Natalia

Mucenicul Adrian şi soţia lui, Natalia, erau din cetatea Nicomidiei, şi au pătimit în zilele împăratului Maximian Galeriu (293-311). Ajungând în Nicomidia şi intrând în templul idolilor, împăratul s-a închinat necuraţilor zei, aducându-le jertfe împreună cu tot poporul, după care a poruncit ca pe cei ce cred în Hristos să-i caute şi să-i aducă la […]