Duminica a IV-a după Paști la biserica “Întâmpinarea Domnului”, USM

1831

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 22 mai 2016, în Duminica a IV-a după Paști, cea a Slăbănogului, zi care a coincis cu sărbătoarea „Mutării moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae”. La Biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preotul paroh Octavian Moșin.

După citirea pericopei evanghelice, despre vindecarea slăbănogului de la scăldătoarea Vitezda, părintele Octavian a adresat credincioșilor prezenți la slujbă un cuvânt de învățătură.

Părintele a menționat în predica sa că „Probabil, oamenii de astăzi n-ar aştepta, nu ar fi în stare să rabde o suferință atât de lungă, căci astăzi majoritatea dintre noi trecând prin boli și sufernțe, o fac adesea văicărându-se şi scufundându-se într-o profundă deznădejde. Doar credinţa, nădejdea şi dragostea îl fac pe om apt să spargă gheţarii vieţii, să treacă munţii încercărilor şi să iubească viaţa ca dar dumnezeiesc.” La cultivrea virtuților răbdării, smereniei, dragostei și a credinței i-a îndemnat părintele și pe cei prezenți.

Părintele le-a vorbit de asemenea celor prezenți despre viața Sfântului Nicolae, menționând că Sfântul Ierarh Nicolae este un model de milostenie și smerenie. Este un sfânt care a fost și rămâne grabnic ajutător și mijlocitor pentru noi toți către Dumnezeu, și care este cinstit cu multă evlavie în întreaga lume creștină. Sfântul Nicolae este mereu aproape de cei aflați în necazuri, scârbe, suferință, boală și în pimejdii, dăruind binecuvîntare și ajutor tuturor celor care-l cer cu credință.

La final părintele i-a felicitat pe toți cei care poartă numele Nicolae cu prilejul sărbătoririi sfântului ocrotitor.


Articole Asemănătoare
2473

Duminica Femeilor Mironosițe prăznuită la biserica „Întâmpinarea Domnului” din incinta USM

A treia duminică după Paşti este dedicată femeilor mironosiţe care primele au primit vestea Învierii. În Biserica Ortodoxă Duminica Mironosiţelor este de asemenea și ziua dedicată în special cinstirii tuturor femeilor. Pentru creştini se doreşte evidenţierea valorii şi aprecierii femeii în general, în calitatea ei fie de soră, mamă, bunică, soţie, fiică ori prietenă. În […]

Articole postate de același autor
1695

Sărbătoarea hramului de vară în cinstea Sfîntului Ierarh Mitrofan la Mănăstirea Călărășeuca

În Duminica a XI-a după Ciniczecime și ziua prăznuirii Aflării cinstitelor moaște ale Sfîntului Ierarh Mitrofan, primul Episcop al Eparhiei de Voronej (1832), Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Călărășeuca și-a sărbătorit hramul de vară al bisericii aflate sub ocrotirea spirituală a acestui sfînt Ierarh. În ziua hramului, Sfînta Liturghie a fost oficiată de către […]