Dublă campioană mondială: „Am ales viața fetiței mele în locul patinajului”

2850

Până la ora actuală, japoneza Miki Ando este prima și ultima femeie din istorie care a reușit un salt cvadruplu în competiție.

În 2012, când avea 25 de ani și se pregătea pentru Olimpiada de la Soci, a descoperit ceva care i-a schimbat total viața și cariera: sub costumele strălucitoare pe care le purta la concursuri bătea deja inima unui copil nenăscut. Era însărcinată în cinci luni.

Toți jurnaliștii au spus că sportiva trebuie să întrerupă sarcina, pentru a nu-și periclita cariera. Publicul a dezaprobat-o și a batjocorit-o, deoarece societatea japoneză este una foarte tradiționalistă. „Sincer, 98% din oameni au spus că este foarte rău”, a declarat sportiva pentru Japan Times.

Dar acesta a fost momentul în care patinatoarea a dovedit că are și alte puteri decât cele care i-au permis să facă senzaționalul salt cvadruplu: ea și-a apărat fiica:

Am ales viața fetiței mele în locul patinajului. Este o decizie naturală pentru o femeie.

Și-a numit fetița Himawari (foto sus), care înseamnă „Floarea-soarelui”:

Dacă ar fi o floarea-soarelui, aș vrea ca ea să urmeze iubirea la fel cum floarea aceasta se orientează mereu spre soare.

Miki Ando nu a renunțat la patinaj, deoarece acesta o definește, dar a renunțat la competițiile de performanță. Actualul ei partener de viață, patinatorul spaniol Javier Fernandez, care tocmai a câștigat bronzul la Olimpiada de la Phenian, a devenit o figură paternă pentru fetița ei, deși nu este tatăl biologic al acesteia.

Miki Ando a spus că a fost destinul ei să aibă un copil. Povestea sa demonstrează că viața unui copil și succesul familial nu trebuie sacrificate în favoarea succesului profesional, deoarece ultimul nu-l poate substitui niciodată pe primul.

sursa http://stiripentruviata.ro


Articole Asemănătoare
2741

Avortul este un gol în suflet

A venit o doamnă la Taina Spovedaniei și recunoaște: ,,Părinte, am un copil de 5 ani, Gabriel și acum sunt însărcinată. Cu o săptămînă în urmă am vrut să fac avort”. Destul de calm, ferm întrebător, o pun în încurcătură. Zic: ,,pe cine ați vrut să omorîți, pe copilul de 5 ani, pe Gabriel sau […]

    Articole postate de același autor
    3452

    Prin post conștientizăm apartenența noastră la trupul bisericii

    Postul, ca și orice lucrare de virtute, îl înfăptuim pentru noi înșine, și nu pentru Dumnezeu- în sensul în care, Dumnezeu nu are nevoie de acesta, pe cînd omul- care este bolnav și neputincios, găsește vindecare prin el. Mai mulți oameni, în special tinerii, au obiecții referitor la necesitatea postului: ce folos aduce acesta, de […]


    Foto