De ziua profesională a pedagogului a fost sfințit Liceul teoretic „Constantin Stere” din Soroca

2823

Miercuri, 5 octombrie, de ziua profesională a pedagogului, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladmir, PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a vizitat Liceul teoretic „Constantin Stere” din orașul Soroca, care marchează 25 de ani de activitate.

Manifestând deschidere la inițiativa Directorului liceului, Dl Vasile BAȘ, PS IOAN a oficiat slujba de sfințire a Liceului, după care a participat la festivitatea prilejuită aniversării celor 25 de ani de activitate a instituției.

La eveniment a participat Dl Mihai MÎŢU, președintele raionului Soroca, Dl Victor SĂU, primarul orașului Soroca, Prot. mitr. Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca, corpul profesoral și numeroși liceeni.

În cuvântul de felicitare adresat profesorilor, PS IOAN a menționat următoarele: „În zi de aleasă sărbătoare pentru Dumneavoastră – dragi pedagogii, Vă urăm să aveţi parte de inspiraţie, putere şi răbdare, spre a Vă continua munca edificatoare în slujba societăţii, aşa încât, prin activităţile bineplăcute pe care le întreprindeţi cu desăvârşit dezinteres şi dedicaţie, să se întărească temelia duhovnicească şi identitară a neamului nostru, spre a ne propăşi şi a dăinui în istorie”.

În cadrul festivității, Directorul liceului, Dl Vasile BAȘ a fost decorat cu ordinul „Meritul bisericesc”.

La final, PS Episcop vicar a avut discuție tematică cu cadrele didactice și elevii liceului.

De remarcat că în această instituție școalară se predă Religia într-o bună parte din clase.

Liceul teoretic „Constantin Stere” este unul din cele mai prestigioase licee din partea de nord a republicii.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
1926

Concert de colinde susţinut de un grup de preoţi la Liceul Teoretic “Mircea cel Bătrîn”

În această frumoasă perioadă de sărbători vestim sărbătoarea Naşterii Domnului şi prin colinde. În acest context la  Liceul Teoretic “Mircea cel Bătrîn” din capitală a fost susţinut un concert de colinde de către un grup de preoţi.  Evenimentul a adunat zeci de suflete: copii, părinți şi profesori dornici să asculte cântarea frumoasă care vestește Nașterea Domnului. […]

Articole postate de același autor
1491

În societatea de azi a fi preot e la fel de umilitor ca în comunism!

In societatea de azi a fi preot e la fel de umilitor ca in comunism. Copiii preoților sint batjocoriti la scoala, la locul de joaca, in tabere – de aceea majoritatea dintre ei își ascund identitatea. Este o rusine sa fii copil de preot, soție de preot. Mi s-a intimplat de sute de ori sa […]