De ziua profesională a pedagogului a fost sfințit Liceul teoretic „Constantin Stere” din Soroca

1689

Miercuri, 5 octombrie, de ziua profesională a pedagogului, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladmir, PS IOAN, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan a vizitat Liceul teoretic „Constantin Stere” din orașul Soroca, care marchează 25 de ani de activitate.

Manifestând deschidere la inițiativa Directorului liceului, Dl Vasile BAȘ, PS IOAN a oficiat slujba de sfințire a Liceului, după care a participat la festivitatea prilejuită aniversării celor 25 de ani de activitate a instituției.

La eveniment a participat Dl Mihai MÎŢU, președintele raionului Soroca, Dl Victor SĂU, primarul orașului Soroca, Prot. mitr. Nicolae CRAVEȚ, protopop de Soroca, corpul profesoral și numeroși liceeni.

În cuvântul de felicitare adresat profesorilor, PS IOAN a menționat următoarele: „În zi de aleasă sărbătoare pentru Dumneavoastră – dragi pedagogii, Vă urăm să aveţi parte de inspiraţie, putere şi răbdare, spre a Vă continua munca edificatoare în slujba societăţii, aşa încât, prin activităţile bineplăcute pe care le întreprindeţi cu desăvârşit dezinteres şi dedicaţie, să se întărească temelia duhovnicească şi identitară a neamului nostru, spre a ne propăşi şi a dăinui în istorie”.

În cadrul festivității, Directorul liceului, Dl Vasile BAȘ a fost decorat cu ordinul „Meritul bisericesc”.

La final, PS Episcop vicar a avut discuție tematică cu cadrele didactice și elevii liceului.

De remarcat că în această instituție școalară se predă Religia într-o bună parte din clase.

Liceul teoretic „Constantin Stere” este unul din cele mai prestigioase licee din partea de nord a republicii.

sursa http://ioanmosnegutu.info/


Articole Asemănătoare
977

Concursul ,,Vasilе Lupu – pеrsоnalitatе сrеștină” – implimentat pentru prima dată de către Protopopiatul Orhei

Săptămâna Tineretului Ortodox și-a aflat continuitatea la Biblioteca Publică „A. Donici“ din Orhei unde s-a desfăşurat pentru prima dată în Protopopiatul de Orhei Concursul ,,Vasilе Lupu – pеrsоnalitatе сrеștină”, competiţie la care au participat elevi din peste 12 unități de învățământ din raionul Orhei. La etapa raională au participat în jur de 80 de elevi, din […]

Articole postate de același autor
1247

Duminica Tuturor Sfinților la Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM

Lăudaţi pe Domnul întru sfinţii Lui. (Ps. 150,1)   În prima Duminică după Cincizecime, a Tuturor Sfinţilor, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Întâmpinarea Domnului”, USM a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu preotul paroh, Octavian Moşin. În cuvîntul său de învățătură, părintele Octavian a vorbit despre faptul că sfinţii au fost […]