De sărbătoarea închinată Sf. Mare Mucenic Dimitrie, ÎPS Mitropolit Vladimir a slujit la hramul parohiei „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” din sectorul Botanica al Capitalei

876

Luni, 8 noiembrie 2021, de sărbătoarea închinată Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia „Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din sectorul Botanica al Capitalei.

Din soborul de preoți au făcut parte: Prot. mitr. Pavel Borșevschi, parohul sf. lăcaș, Prot. mitr. Nicolae Florinschi, parohul bisericii „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” din Chișinău  și un sobor de preoți și diaconi.

În timpul serviciului divin, la Vohodul mic, părintele-paroh Prot. mitr. Pavel Borșevschi a fost decorat cu ordinul mitropolitan „Sfântul Gavriil Bănulescu Bodoni”, de gradul II, pentru lucrarea pastoral-misionară spre binele și propășirea Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Clerul parohiei a fost decorat cu următoarele distincții:

Preotul Andrei Rusu – Cruce cu pietre scumpe.

Preotul Lazăr Borșevschi – ordinul mitropolitan „Sf. Binecredincios Ștefan cel Mare”, de gr. II

Preotul Veaceslav Dogotaru – Paliță și cruce cu pietre scumpe.

Diaconul Ioan Moraru – orar dublu, camilafcă.

De 17 ani pe lângă parohia „Sf. M. Mc. Dimitrie” activează școala duminicală și de rând cu ea câteva centre de creație pentru copii și tineri. Este de menționat faptul că în cadrul acestei biserici activează câteva coruri bisericești, se desfășoară lecții de catehizare, cercuri de creație și centrul social ”Agapis”.

La final, câțiva ctitori și binefăcători, în semn de recunoștință pentru aportul adus la renovarea bisericii, au primit alese distincții bisericești.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md

 

 


Articole postate de același autor
5574

Cum să deosebim ceea ce vine de la Dumnezeu de ceea ce vine de la vrăjmaș

Despre smerenie și mândrie, diferența dintre cele două și „proveniența” darurilor – interviu cu Arhiepiscopul Vichentie de Ekaterinburg şi Verkhoturye. – Spuneţi-ne, vă rugăm, cum să deosebim darul de la Dumnezeu de acela venit de la cel rău? – Mai întâi de toate, Dumnezeu Îşi oferă darurile Sale omului pentru multa osteneală duhovnicească, pentru nevoinţe, […]