Actualitate

De sărbătoarea Icoanei Maicii Domnului „Kazanskaia”, Înaltpreasfințitul Vladimir a săvârșit Sf. Liturghie la biserica „Sf. Gheorghe” din Chișinău

1666

Marți, 21 iulie 2020, de sărbătoarea Icoanei Maicii Domnului „Kazanskaia”, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sf. M. Muc. Gheorghe”  din municipiul Chișinău.

Chiriarhul Bisericii noastre, a împlinit astăzi 31 de ani de slujire arhierească la cârma Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit: Prot. mitr. Nicolae Florinschi, parohul sfintei biserici, Prot. mitr. Pavel Borșevschi, paroh al Bisericii „Sf. Dumitru” din Capitală, PC Arhim. Nectarie Gherman, Starețul Mănăstirii Horăști și un sobor de clerici și diaconi.

La Vohodul mic, Mitropolitul a oferit următoarele distincții:

  • Prot. mitr. Nicolae Florinschi, parohul sfintei biserici – Ordinul bisericesc „Sf. Ierarh Petru Movilă”;
  • Prot. Vitalie Șincari – dreptul de a purta mitră,
  • Pr. Gheorghe Simac, avansat în treapta de protoiereu,
  • Diac. Marian Covalciuc, avansat în treapta de protodiacon.

În timpul Sfintei Liturghii, ÎPS Vladimir a hirotonit pe Ierodiaconul Eftimie (Mitric) în treapta de Ieromonah pe seama Mănăstirii cu hramul „Sf. Knz. Vladimir” din s. Horăști, r. Ialoveni.

La finalul serviciului divin, Mitropolitul Vladimir a felicitat slujitorii și enoriașii cu prilejul cinstirii Icoanei Maicii Domnului din orașul Kazan (Kazanskaia), cea mai cinstită icoană făcătoare de minuni de pe întreg cuprinsul Rusiei.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Sursa: mitropolia.md


Articole postate de același autor
1930

Granița dintre plăcerea curată și păcat

Astăzi, parcă mai mult ca oricând, erotismul și dorinţa de plăcere sunt tot mai căutate, în defavoarea iubirii agape [dragostea de aproapele]. Cum să echilibrăm această balanţă? Iubirea agape este un termen destul de pretenţios. Dumnezeu primeşte starea obişnuită a omului. Dumnezeu iubeşte normalitatea. Păcatul intervine în momentul în care lucrurile nu mai stau normal. […]