Daruri de Sfântul Ierarh Nicolae la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului”

293

Pentru al zecelea an consecutiv, de sărbătoarea închinată Sfântului Ierarh Nicolae, ÎPS Mitropolit Vladimir invită copilaşii la Catedrala Mitropolitană. În acest an s-au adunat circa 300 de copii din diverse centre de plasament din municipiul Chişinău. 

În dimineaţa zilei, a fost oficiată Sfânta Liturghie, alături de Mitropolit și  soborul de preoți și diaconi ai Catedralei, rugându-se un distins oaspete venit tocmai din insula Corfu, Grecia – Preacuviosul Arhimandrit Macarios (Evoristo).

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul mixt al Catedralei Mitropolitane condus de dna dirijor Angela Angheni.

O hirotonie a înfrumusețat Liturghia de astăzi: teologul Iulian Botezatu, absolvent al Institutului de Relații Internaționale din Moldova – IRIM, Masterand ATOM, Specialitatea Patrologie și Asistență socială a fost hirotonit în treapta de diacon, pe seama Capelei Academiei de Teologie Ortodoxă din  Chișinău.

Predica înainte de împărtăşanie, cu binecuvântarea Întâistătătorului a rostit-o Prot. mitr. Teodor Tihon, Duhovnic al Catedralei.

După oficierea Serviciului divin, Mitropolitul Vladimir a fost felicitat cu prilejul Ocrotitorului ceresc, căci din botez până la tunderea sa în monahism a purtat numele de Nicolae. În acelaşi timp, Ierarhul i-a felicitat pe cei prezenţi, rostind cuvânt de învăţătură despre viaţa, activitatea şi minunile Sf. Nicolae. Mai apoi, Înaltpreasfinţia Sa a adresat felicitări celor care poartă acest frumos nume sau îl au drept hram al caselor şi a înmânat cadouri pentru copilaşii prezenţi.

Este de menţionat faptul că s-a stabilit o deosebită colaborare între Mitropolie şi Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului (DMPDC), încât mai mulţi copii cu dizabilităţi şi nevoi speciale au fost binecuvântaţi, primind daruri din mâinile Arhipăstor.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media


Articole postate de același autor
942

Cel mai valoros jucător din NBA este ortodox: Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a înzestrat cu acest talent

„Vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru că m-a binecuvântat cu acest talent uimitor”, a spus Giannis Antetokounmpo la decernarea premiului pentru cel mai valoros jucător de baschet al continentului nord-american. Ceremonia a avut loc la finalul lunii iunie în Santa Monica, în California, informează Sports Spectrum. „Tot ce fac, fac prin Dumnezeu. Sunt extrem de binecuvântat”, a declarat […]